Öppen föreläsning på BTH: Mr Tourette och jag - för ovanlighetens skull

Välkomna till en öppen och kostnadsfri föreläsning med författaren och föreläsaren Pelle Sandstrak, på BTH Idrottsakademi måndagen den 6 mars. Föreläsningen sänds även digitalt.

Sidan uppdaterades: 24 februari 2023

Hur vi kan se alla människor och deras förmågor utanför den invanda normen?
“Idrotten blev en frizon, min psykiska ohälsa blev hälsosam - min kropp och hjärna blev tvungna att samarbeta i nuet. Den fysiska aktiviteten slog knock out på tvångstankarna, bjöd in ticsen i prestationen. Jag började tycka om mig själv.”

Föreläsare är Pelle Sandstrak, som delar sin resa från uteliggare i Norge till inneliggare i Sverige. Hur bemöta det ovanliga, vem är vanlig, vem tror sig vara normal? Pelle Sandstrak berättar om de människor som såg hans personlighet, som inkluderade honom i gemensamheten, inte bara såg på honom som en diagnos och udda freak. Här gestaltar och berättar han med absurd humor och gravt allvar om sina erfarenheter som kommer ge dig värdefulla stördhetstips att släppa det ingrodda vanlighetstänket. Med hjälp av en egen tourette-energi och andra människors positiva stördhet (iStörd) fick Pelle en positiv självbild och framgång professionellt som privat.

Föreläsningen arrangeras av BTH idrottsakademi i samverkan med Student Region
Blekinge, FUNKA/Riktat pedagogiskt stöd vid BTH samt RF-SISU Blekinge.

Datum och tid

Måndagen den 6 mars klockan 19.00-20.30
BTH Campus Karlskrona, Multisalen, Hus J

Föreläsningen kan även ses digitalt via zoom https://bth.zoom.us/j/9773326670

Om föreläsaren

Pelle Sandstrak är författare och föreläsare med egna erfarenheter inom psykisk ohälsa för en föreläsning om det positivt störda.

Kontakt

Vid frågor om föreläsningen, kontakta Martin Söderberg på BTH Idrottsakademi: martin.soderberg@bth.se

Sidan publicerades: 24 februari 2023