Badminton Carlskrona satsar på utvecklingsanpassad fysisk träning

Badminton Carlskrona vill utveckla sina ledare och aktiva genom att i samverkan med RF-SISU Blekinge över tid jobba med en föreningsprofil kring fysisk träning. Läs mer om upplägget och vad ungdomar och ledare tyckte om första tillfället!

Sidan uppdaterades: 15 februari 2023

Föreningsprofil bygger på att föreningen tillsammans med RF-SISU Blekinge tar fram fysiska tester som man vill köra återkommande i föreningen. Upplägget tar utgångspunkt i träning-tester-utbildning, där det handlar om att utveckla verksamheten för ledare och aktiva. Ledare behöver utbildas för att höja nivån på den fysiska träningen, där vi sedan mäter de aktivas fysiska förmågor genom att genomföra tester på de aktiva (utveckling).

Nyligen genomfördes den första föreningsprofilen i Badminton Carlskronas egen badmintonhall och gym. Emelie Fabbeke som är huvudtränare i Badminton Karlskrona brainstormade och planerade upplägget tillsammans med Andreas "Manny" Mattsson som är idrottskonsulent och träningsrådgivare på RF-SISU Blekinge. Föreningens röda tråd identifierades och förra veckan träffade ledare och aktiva Manny för en första omgång:

- Efter genomförandet av första omgången tester är nu ännu ett steg taget i denna resa mot att skapa och säkerställa en god kunskap om de fysiska egenskaperna och hur vi vill träna dem i olika åldrar och utvecklingsstadier, säger Emelie Fabbeke.

Tanken är att testning av föreningsprofil ska bli en naturlig del i Badminton Carlskronas verksamhet och genomföras kontinuerligt på flera av föreningens träningsgrupper:

- Det kändes hur bra som helst att med Mannys hjälp genomföra fystester av en av våra grupper med taggade ungdomar som efteråt kom fram och tyckte det var roligt, berättar Emelie. Då vet man att vi har jobbat fram något bra och dessutom fått fram budskapet kring det på ett bra sätt. Detta arbete känns väldigt inspirerande och kommer tillföra en viktig del i föreningens strävan att bli en riktig bra idrottsförening, inte bara badmintonmässigt utan också i ett större perspektiv.

Sidan publicerades: 3 juni 2020