Hem / Bidrag och stöd / Coronapandemin

Så här jobbar RF-SISU Uppland i coronatider

RF-SISU Uppland jobbar på som vanligt, fast i annorlunda former. Här nedan får du svar på hur läget ser ut just nu och vilka insatser vi gör för att vara ett bra stöd för idrottsföreningar och förbund i Uppland. 

Skärpta allmänna råd i Uppsala län

Med anledning av den ökade smittspridningen av Covid-19 har Folkhälsomyndigheten, i samråd med bland annat smittskyddsläkaren i Region Uppsala, fattat beslut om skärpta allmänna råd i Uppsala län.

Med anledning av de skärpta allmänna råden arrangerade RF-SISU Uppland, tillsammans med Riksidrottsförbundet och chefsläkare Inge Bruce vid Region Uppsala, den 21 oktober en digital informationsträff för specialidrottsdistriktsförbund (SDF) och föreningar.

Mötet spelades in och här hittar du inspelningen

Här hittar du bildspelet som användes vid mötet

Coronaviruset och idrottsrörelsen

Vi rekommenderar att du följer Riksidrottsförbundets information om coronaviruset och hur det påverkar idrottsrörelsen. Sidan uppdateras löpande.

Vilka ekonomiska stöd kan föreningar söka?

Föreningar kan tills vidare söka stöd för bibehållen verksamet under coronpandemin. Stödet är en del av Projektstöd IF barn och ungdom. Läs mer om Projektstöd IF här

Mellan den 15 oktober och 26 oktober kl 12 kan föreningar ansöka om kompensationsstöd för kvartal 3. Läs mer om kompensationsstödet här

Är RF-SISU Upplands kontor öppet? 

Ja, RF-SISU Upplands kontor i IFU Arena i Uppsala är öppet medan vårt lokalkontor i Norrtälje Sportcentrum i Norrtälje är stängt för besök. Många av våra medarbetare väljer att arbeta hemifrån, så vi rekommenderar att du alltid kontaktar berörd person före ett eventuellt besök.

Här hittar du kontaktuppgifter till RF-SISU Upplands medarbetare

Vad gör RF-SISU Uppland för att stötta idrottsföreningar i den här svåra situationen?

Vi följer utvecklingen noga och publicerar löpande information på vår webbplats och i våra sociala medier. Aktuell information skickas också ut i vårt nyhetsbrev. Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

Vi för en dialog med idrottsföreningar i länet om hur coronakrisen påverkar vardagen, både verksamhetsmässigt och ekonomiskt. Parallellt för vi en dialog med kommunerna om vilka åtgärder som behövs för att mildra krisens effekter för föreningarna.

Vi arbetar också för att erbjuda idrottsföreningar och förbund stöttning i hur digital teknik kan användas för exempelvis styrelsemöten, föräldraträffar, möten och utbildningar med aktiva med mera. Våga ta klivet och bli digitala. Hör med oss om hur ni kommer igång

Vad kan vi få för hjälp av RF-SISU Upplands idrottskonsulenter i dessa tider?

Våra idrottskonsulenter arbetar på som vanligt. Vi erbjuder samma stöd och hjälp som alltid, men i anpassad form. Det finns stora möjligheter att genomföra föreningsbesök digitalt, där vi till exempel pratar utbildnings- och utvecklingsfrågor eller informerar om vilka ekonomiska stöd som finns att söka. Föreningen kommer i samråd med våra idrottskonsulenter fram till på vilket sätt mötet ska ske, digitalt eller fysiskt. Vid digitala möten kan deltagarna medverka i mötet hemifrån vid sin egen dator, platta eller telefon.

Hur påverkas RF-SISU Upplands utbildningsutbud?

För att minska risken för smittspridning försöker vi så långt det är möjligt att erbjuda utbildningar digitalt. Vid fysiska träffar gör vi alltid en riskbedömning och säkerställer att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

Här hittar du aktuella utbildningar

Höstens utbildningar för tränare, föreningsledare och valberedare finns går nu att anmäla sig till. Har du önskemål om någon särskild utbildning, kontakta din idrottskonsulent. 

Här hittar du kontaktuppgifter till våra idrottskonsulenter

Var hittar jag information om Corona och Covid-19 på andra språk?

RF-SISU Uppland har samlat information om coronaviruset och Covid-19 på flera språk. Dela gärna - du och din förening kan hjälpa till att sprida livsviktig information till de som har svårt att ta till sig information på svenska.

Här hittar du informationen om coronaviruset och Covid-19 på flera språk

Vad händer med årsstämmorna?

Upplands Idrottsförbunds och SISU Idrottsutbildarnas distriktsstämma genomfördes digitalt den 25 april. Här hittar du mer information från distriktsstämman 2020

Många undrar om det går att skjuta upp årsmötet eller vad som krävs för att genomföra ett årsmöte digitalt. Om du funderar över vad som gäller för din förenings årsmöte så hittar du svar i  Riksidrottsförbundets FAQ