Hem / Vi arbetar med / Projekt och satsningar / Träna i utegym

Träna i utegym

Fysisk aktivitet är viktigt för att du ska må bra och kunna leva ett aktivt liv. Genom att vara fysiskt aktiv ger du också kroppen ett skydd mot såväl förkylningar som olika former av psykisk ohälsa. Ett sätt att vara fysiskt aktiv och att vistas utomhus är att träna i något av distriktets alla utegym. 

Träna i utegym

Att kombinera styrketräning med konditionsträning är ett bra sätt att träna allsidigt. Träna styrka kan du göra i något av alla de utegym som finns runt om i distriktet och konditionen kan du träna upp genom att promenera, jogga eller cykla till utegymmet. 

Utegym i distriktet

RF-SISU Uppland har gjort en inventering och sammanställning av samtliga utegym i distriktets tio kommuner: Enköping, Heby, Håbo, Knivsta, Norrtälje, Sigtuna, Tierp, Uppsala, Älvkarleby och Östhammar. Vi hoppas att detta ska inspirera dig att hitta fler möjligheter till rörelse och fysisk aktivitet i din vardag. 

Utegym i Uppsala kommun

I Uppsala kommun finns idag 32 utegym. En förteckning över dessa utegym hittar du i den här broschyren För varje utegym hittar du en bild, en kort beskrivning, lite fakta och en karta. 

Övriga utegym

Vi arbetar med att ta fram broschyrer för utegymmen i resten av distriktet. Dessa kommer att presenteras här allteftersom de blir färdiga.