Hem / Nyheter från RF-SISU Uppland / Ny utbildning för att stärka psykisk hälsa hos barn och unga

Ny utbildning för att stärka psykisk hälsa hos barn och unga

Nu lanserar RF-SISU Uppland utbildningen Ledare som lyssnar - en uppföljning av Folkhälsomyndighetens webbaserade utbildning med samma namn.

Fler och fler barn och unga uppger att de ofta känner sig stressade och att de har besvär som ångest och oro. Ju tidigare det går att upptäcka, desto bättre. Du som ledare i en idrottsförening kan göra stor skillnad genom att vara uppmärksam samt ha rätt verktyg för att kunna stärka psykisk hälsa hos barn och unga.

Utbildningens upplägg

I utbildningen får du lära dig mer om psykisk hälsa, hur du som ledare kan vara ett så bra stöd som möjligt för barn och unga. Utbildningen vänder sig även till dig som är ledare för barn och unga som har en NPF-diagnos. Utbildningen utgår från de fyra kapitlen i Folkhälsomyndighetens webbaserade utbildning Ledare som lyssnar:

  1. Vad är psykisk hälsa?
  2. Hur du kan stärka psykisk hälsa?
  3. Hur du kan upptäcka att någon mår dåligt?
  4. Hur du lyssnar och ger stöd?

Under utbildningen finns också tid till gruppdiskussioner och reflektion.

Inför utbildningen vill vi att du förbereder dig genom att själv gå igenom de fyra kapitlen i Folkhälsomyndigetens webbaserade utbildning.

Utbildare

Stefan Forsman

Stefan har mångårig erfarenhet som innebandyledare på dam-, herr-, och ungdomssidan, med fyra SM-guld i bagaget som elittränare. Stefan har tidigare arbetat som idrottslärare samt med att utbilda ungdomsledare inom idrotten.

Matilda Jakobsson Blom

Matilda är utbildad i hälsopromotion och har arbetat inom hälsosektorn i flera former under åren, däribland som träningsrådgivare, utbildare och gyminstruktör. Hon har särskild kompetens kring fysisk aktivitet och idrott kopplat till psykisk hälsa.

Mer information

Ladda hem informationsblad här

Kontakta Björn Hultén, 0702-221149 eller This is a mailto link 

Utbildningen genomförs i samverkan med Uppsala kommun.