× Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
    Hem / Nyheter från RF-SISU Uppland / Ledare som lyssnar - en utbildning för att stärka psykisk hälsa hos barn och unga

Ledare som lyssnar - en utbildning för att stärka psykisk hälsa hos barn och unga

Nu kör vi en ny omgång av den populära utbildningen Ledare som lyssnar - en uppföljning av Folkhälsomyndighetens webbaserade utbildning med samma namn. Välkommen att anmäla din förening!

Fler och fler barn och unga uppger att de ofta känner sig stressade och att de har besvär som ångest och oro. Ju tidigare det går att upptäcka, desto bättre. Du som ledare i en idrottsförening kan göra stor skillnad genom att vara uppmärksam samt ha rätt verktyg för att kunna stärka psykisk hälsa hos barn och unga.

Öppen utbildning

Den 1 december arrangerar vi Ledare som lyssnar som en öppen föreläsning. Läs mer och anmäl dig här 

Utbildningens upplägg

Utbildingen genomförs internt i din förening. 

På utbildningen får du lära dig mer om psykisk hälsa och hur du som ledare kan vara ett så bra stöd som möjligt för barn och unga. Utbildningen vänder sig även till dig som är ledare för barn och unga som har en NPF-diagnos. Utbildningen utgår från de fyra kapitlen i Folkhälsomyndighetens webbaserade utbildning Ledare som lyssnar:

  1. Vad är psykisk hälsa?
  2. Hur du kan stärka psykisk hälsa?
  3. Hur du kan upptäcka att någon mår dåligt?
  4. Hur du lyssnar och ger stöd?

Under utbildningen finns också tid till gruppdiskussioner och reflektion.

Inför utbildningen får du gärna förbereda dig genom att gå igenom kapitlen på Folkhälsomyndighetens utbildning Folkhälsomyndigetens webbaserade utbildning. Vissa utvalda filmer kommer även att visas på RF-SISU Upplands utbildning. 

Utbildare

Stefan Forsman

Stefan har mångårig erfarenhet som innebandyledare på dam-, herr-, och ungdomssidan, med fyra SM-guld i bagaget som elittränare. Stefan har tidigare arbetat som idrottslärare samt med att utbilda ungdomsledare inom idrotten.

Matilda Jakobsson Blom

Matilda är utbildad i hälsopromotion och har arbetat inom hälsosektorn i flera former under åren, däribland som träningsrådgivare, utbildare och gyminstruktör. Hon har särskild kompetens kring fysisk aktivitet och idrott kopplat till psykisk hälsa.

Mer information

Ladda hem informationsblad här

För mer information kontakta idrottskonsulent William Lind

Utbildningen genomförs i samverkan med Uppsala kommun.