Hem / Nyheter från RF-SISU Uppland / Ledarcamp – ett läger där unga ledare får växa

Ledarcamp – ett läger där unga ledare får växa

Folksam Ledarcamp har arrangerats sedan 2003 och genom åren har många unga ledare fått chansen att inspireras till fortsatt engagemang inom idrotten. En av dessa ledare är Paniz Yousefi.

Varje år delar Folksams Idrottsfond ut stipendier och cirka 200 unga ledare runt om i Sverige får chans att utvecklas som idrottsledare. Mottagarna av stipendiet får delta på Folksam Ledarcamp som är ett läger som inspirerar och stimulerar unga ledare att fortsätta utvecklas inom idrotten. Nu är det hög tid att nominera till årets Ledarcamp på Bosön i Stockholm den 3 – 5 december. Nominera en ung ledare här

Paniz Yousefi deltog på LedarCamp 2018. Hon minns lägret väl då det genomfördes dagarna innan hon skulle åka till Argentina för att vara ledare för den svenska truppen på ungdoms-OS i Buenos Aires:

-Det största äventyret i mitt liv skulle just börja! Jag deltog på Ledarcamp dagarna strax innan jag åkte till flygplatsen direkt från lägret. Det var fantastiskt att få träffa så många fina engagerade ledare, säger Paniz. 

Paniz berättar att hon på Ledarcamp fick vi lära sig mycket om parasport samt prova på en del paraidrotter.

- Det var så inspirerande att prova på och få en inblick i hur det kan vara att hålla på med exempelvis showdown [bordtennis för synskadade, reds.anm.]. Det jag inte visste då var att mitt stora nästa projekt, Parallell Play, ett halvår senare skulle vara just inom parasporten.

Idag hjälper Paniz badmintonklubbar runt om i landet att starta badminton för personer med kognitiv eller motorisk funktionsnedsättning.

- Genom att träffa så många unga ledare från olika idrotter på Ledarcamp blev jag inspirerad att fortsätta med mitt engagemang som ledare då jag insåg att vi gör skillnad och är framtiden för svensk idrott, avslutar Paniz.

 Läs mer om Ledarcamp och nominera en ung ledare här