Hem / Nyheter från RF-SISU Uppland / Lättnader för idrotten från 1 juni

Lättnader för idrotten från 1 juni

Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade den 12 maj att det från den 1 juni blir lättnader för idrotten. Från och med den 17 maj ger också Smittskyddsenheten vid Region Uppsala grönt ljus för match och tävling utomhus för barn och unga.

Regeringens besked handlade om förändringar kring maxantal för publik, beroende på om det är utomhus eller inomhus samt om huruvida det är anvisade platser eller inte. Samtidigt meddelade Folkhälsomyndigheten (FHM) lättnader i restriktioner för tävling, match och sommarläger. Läs mer om vad som gäller för idrotten på Riksidrottsförbundets webbplats

- Det är glädjande att våra föreningar nu har möjlighet att anordna läger och mindre cuper för barn och unga i sommar. Även om jag hade önskat ytterligare lättnader för idrotten ger dagens samtliga besked från regeringen och Folkhälsomyndigheten energi till hela den uppländska idrottsrörelsen, inte minst till de idrotter med arena i skog, på väg och vatten, säger Dag Söderberg, distriktsidrottschef hos RF-SISU Uppland.

Samtidigt gäller fortfarande att alla ska ta hänsyn till allmänna råd och rekommendationer om att till exempel hålla avstånd. På krisinformation.se hittar du en sammanställning över de förbud, råd och rekommendationer som gäller just nu.

Regionala rekommendationer

Enligt Smittskyddsenheten vid Region Uppsala kommer enstaka matcher och tävlingar utomhus för barn och unga födda 2002 eller senare att kunna genomföras från och med den 17 maj enligt Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. 

Läs mer och matcher och tävlingar för barn och unga på Riksidrottsförbundets webbplats