Hem / Nyheter från RF-SISU Uppland / De skärpta allmänna råden för Uppsala län förlängs

De skärpta allmänna råden för Uppsala län förlängs

De skärpta allmänna råden för Uppsala län förlängs till och med den 13 december. Det beslutade Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkaren i Region Uppsala idag. Vad innebär det för idrotten i länet?

Skärpta allmänna råd för Uppsala län

För att minska smittspridningen av covid-19 beslutade Folkhälsomyndigheten, i samråd med smittskyddsläkaren i Region Uppsala, idag att de lokala allmänna råden för Uppsala län förlängs till och med den 13 december, men kan förlängas ytterligare. Läs mer på Region Uppsalas webbplats 

Vad innebär detta för idrotten i Uppland? De lokala allmänna råden för Uppsala län är oförändrade sedan de infördes den 20 oktober. Dagens beslut innebär alltså inte några förändringar för idrotten i länet. Här hittar du inspelningen från det möte som vi anordnade tillsammans med Riksidrottsförbundet och Inge Bruce, chefsläkare hos Region Uppsala, den 21 oktober. 

Max åtta personer får samlas - gäller dock inte träning

Sedan 24 november är maxgränsen åtta deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, som exempelvis idrottsevenemang med publik. Träningar omfattas dock inte av förbudet. För träningar gäller de lokala allmänna råden för Uppsala län respektive Stockholms län. 

Läs mer på Riksidrottsförbundets webbplats