Hem / Nyheter från RF-SISU Uppland / Ansökan om kompensationsstöd öppnar 15 oktober

Ansökan om kompensationsstöd öppnar 15 oktober

Den 15 oktober öppnar Riksidrottsförbundet ansökan om kompensationsstöd för perioden 1 maj-28 september.

Föreningar har kunnat ansöka om kompensationsstöd till och med april 2021. Då restriktionerna med anledning av coronapandemin har fortsatt att gälla i sin helhet i maj och juni samt delvis i juli, augusti och september kommer ytterligare kompensationsstöd att fördelas för perioden maj-september.

Ansök om kompensationsstöd

Ansökan är öppen 15 oktober–26 oktober kl. 12.00. Du gör ansökan i IdrottOnline under fliken Idrottsmedel. För att kunna ansöka behöver du vara registrerad i IdrottOnline som någon av rollerna ordförande, kassör eller idrottsmedel firmatecknare.

Ordinarie eller förenklad ansökan

Vid höstens ansökningsperiod kommer det att finnas två olika formulär för ansökan, ordinarie och förenklat.

  • Om föreningens förluster under perioden 1 maj–28 sep överstiger 25 000 kronor – använd det ordinarie formuläret.
  • Om föreningens förluster under perioden 1 maj–28 sep är på mellan 1000 kronor och 25 000 kronor – använd det förenklade formuläret.

Läs mer om kompensationsstödet på Riksidrottsförbundets webbplats

- Även om hela idrottsrörelsen nu har dragit igång vet vi att pandemin har slagit hårt mot många av våra uppländska föreningar, både ekonomiskt och verksamhetsmässigt. Även om kompensationsstödet inte täcker alla kostnader och uteblivna intäkter på grund av pandemin är det ett stöd som betyder mycket för våra föreningar, säger Dag Söderberg, distriktsidrottschef hos RF-SISU Uppland.

Kompensationsstöd till över 200 föreningar

Hittills har uppländska idrottsföreningar beviljats drygt 20 miljoner kronor i kompensationsstöd sedan pandemins början. Totalt har 223 föreningar i samtliga av distriktets tio kommuner fått stöd för ekonomiska konsekvenser av pandemin. Det totala antalet godkända ansökningar fördelat på dessa 223 föreningar är 416.

Två föreningar som tidigare har fått kompensationsstöd är Skutskärs IF Bandy och Storvreta IBK. Båda föreningarna har fått tre ansökningar beviljade: Skutskärs IF för bland annat uteblivna publikintäkter avseende seriematcher och slutspelsmatcher i Elitserien Dam och Storvreta IBK för uteblivna intäkter för bland annat Storvretacupen och Summercamp. 

Ytterligare exempel på föreningar som har fått kompensationsstöd för uteblivna evenemang är Karlholms GoIF som fick ställa in hela säsongen 2020:s bilbingo, hockeyklubben Almtuna IS, som bland annat skulle ha arrangerat Julcupen i slutet av december förra året och Gimo IF Fotbollklubb, som fick ställa in sin årliga höstmarknad 2020.