Hem / Nyheter från RF-SISU Uppland / Nyhetsarkiv / Så söker din förening kompensationsstöd

Så söker din förening kompensationsstöd

Den 1 maj öppnade Riksidrottsförbundet ansökan om kompensationsstöd för idrottsföreningar. Vill din förening ha en genomgång av hur ansökningsprocessen för kompensationsstöd går till kan du delta vid något av våra webbsända informationstillfällen.

Kompensationsstödet är en del av regeringens stödpaket till idrottsrörelsen med anledning av coronakrisen. Syftet med kompensationsstödet är att ge idrottsföreningar förutsättningar att överleva och fortsatt kunna bedriva idrott och evenemang. Särskilt viktigt är att värna barn- och ungdomsidrotten. På Riksidrottsförbundets webbplats hittar du information om vad din förening kan söka kompensationsstöd för.

Ansök om kompensationsstöd

Ansökan avser verksamhet under perioden 12 mars-30 juni. För att kunna ansöka behöver din förenings förlorade intäkter eller merkostnader uppgå till minst 15 000 kronor.

Ansökan gör du i IdrottOnline under fliken Idrottsmedel. Ansökan är öppen 1-15 maj.

Har du frågor om kompensationsstödet? På Riksidrottsförbundets webbplats finns nu en FAQ med vanliga frågor och svar om kompensationsstödet. Du hittar FAQ:n här Du kan också skicka ett mejl med din fråga till This is a mailto link

Webbsända informationstillfällen om ansökningsprocessen 

Vi går igenom ansökningsprocessen för kompensationsstöd. Efter genomgången finns det möjlighet att ställa frågor. Har du frågor under själva genomgången kan du ställa dem i chatten i Teams. 

7 maj klockan 10-11 och 11 maj klockan 19-20

Här hittar du inspelningen från den senaste informationsträffen

Här kan du ladda hem bildspelet från informationsträffarna