Hem / Nyheter från RF-SISU Uppland / 4,3 miljoner kronor i kompensationsstöd till uppländska idrottsföreningar

4,3 miljoner kronor i kompensationsstöd till uppländska idrottsföreningar

Nu har föreningarna fått besked om kompensationsstöd för perioden maj-september 2021. I Uppland får 83 föreningar dela på drygt 4,3 miljoner kronor.

Av regeringens stödpaket till idrotten för maj-september 2021 betalas 377 miljoner kronor ut till 2046 föreningar runt om i Sverige. Förutom 377 miljoner kronor i kompensationsstöd till föreningar fördelas 21 miljoner kronor i kompensationsstöd till 25 specialidrottsförbund (SF). 83 uppländska föreningar, från distriktets samtliga tio kommuner, får totalt drygt 4,3 miljoner kronor. 

Stödet ska kompensera föreningens uteblivna intäkter och kostnader på grund av corona och baseras på hur stor ekonomisk förlust föreningen har gjort i förhållande till sin omsättning. De som drabbas värst får mest stöd.

I Uppland har flest ansökningar beviljats inom fotboll, innebandy och ridsport (flersektionsföreningar ej inräknade). Störst stöd får Rospiggarna Speedwayklubb, som får drygt 600 000 kronor för uteblivna intäkter, framför allt kring elitserien i speedway. Några ytterligare exempel på föreningar i distriktet som har haft höga uteblivna intäkter under sökperioden är Rimbo Idrottsförening, Sportklubben Iron, BKV Norrtälje, Heby Allmänna Idrottsförening och Enköpings SK Hockeyklubb.

- Pandemin har slagit hårt mot våra föreningar, både ekonomiskt och verksamhetsmässigt, och många vittnar om att de har tappat medlemmar och att barn, unga och ledare har slutat. Även om kompensationsstödet inte täcker alla kostnader och uteblivna intäkter på grund av corona är det ett stöd som betyder mycket för många av våra föreningar, säger Dag Söderberg, distriktsidrottschef hos RF-SISU Uppland.

Läs mer på Riksidrottsförbundets webbplats Där hittar du också en komplett lista med alla föreningar i Sverige som har fått kompensationsstöd för den här perioden.