Hem / Egna nyheter / Alva Svennbeck får årets elitidrottsstipendium

Alva Svennbeck får årets elitidrottsstipendium

SM-guld och deltagande på VM, Grand Prix och Världscupen. Gymnasten Alva Svennbeck från GF Uppsalaflickorna är årets mottagare av RF-SISU Upplands elitidrottsstipendium.

Alva får stipendiet för sina fina idrottsprestationer, sin kreativitet och för att hon är en bra förebild för yngre gymnaster. Alva håller på med rytmisk gymnastik och med öga för detaljer och känsla, så skapar Alva sina egna program med rep, tunnband, boll, käglor och band. 

- Min främsta egenskap skulle jag säga är min kreativitet då jag alltid strävar efter att bli bättre och därefter skapa nya saker som gynnar mig på tävlingsytan, berättar Alva.

RF-SISU Upplands elitidrottsstipendium ska främja en fortsatt elitsatsning efter avslutade gymnasiestudier vid Celsiusskolans idrottsgymnasium.

- Stipendiet betyder otroligt mycket för mig då jag har fått möjlighet att gå ner i arbetstid och lägga tid på att träna istället. Utöver det känns det väldigt häftigt att RF-SISU Uppland visar att de stöttar och tror på mig, vilket jag är oerhört tacksam över! säger Alva. 

Ett kriterium för att få elitidrottsstipendiet är att mottagaren ska ha tagit studenten från riksidrottsgymnasium, nationellt godkänd idrottsutbildning eller lokal idrottslig utbildning på Celsiusskolan i Uppsala. Alva tog studenten 2019 och berättar att hennes tre år på Celsiusskolan har varit mycket bra.

- Det underlättade väldigt mycket för mig att det inte var några problem att söka ledigt om jag behövde det på grund av min idrott.

Hur kom det sig då att det blev just gymnastik för Alva? Alva har i princip vuxit upp i gymnastikhallen, eftersom hennes mamma var gymnastiktränare när hon var liten. Det började med barngymnastik, sedan artistisk gymnastik och till sist rytmisk gymnastik. Förutom olika sorters av gymnastik har Alva hållit på med dans, vilket har gynnat henne väldigt mycket som gymnast.

- Som gymnast hoppas jag bli ihågkommen och kunna inspirera andra, avslutar Alva.