Hem / Folkbildning och utbildning / Utbildningar för ledare och tränare

Utbildningar för ledare och tränare

Du som ledare och tränare är oerhört viktig för idrottsrörelsen i Uppland. Du bidrar till att föreningsverksamheten kan utvecklas och möta framtiden på bästa sätt. RF-SISU Uppland erbjuder flera olika tränar- och ledarutbildningar. De riktar sig både till dig som är ny som ledare inom idrottsrörelsen och till dig som varit med ett tag och vill ta nästa steg.

Att gå en utbildning hos oss hjälper dig att utvecklas och stärkas i din roll som idrottsledare. Vilken utbildning passar dig? Läs mer nedan om vårt utbud och tveka inte att kontakta någon av våra idrottskonsulenter vid frågor eller behov av mer information. De tränar- och ledarutbildningar som RF-SISU Uppland erbjuder är idrottsövergripande – utbildningarna passar dig som ledare och tränare oavsett vilken idrott du är verksam inom.

Idrottsrörelsens tränarutbildningar

Idrottens nya tränarutbildningar ger dig aktuell kunskap, tips och idéer för att du ska känna dig trygg i din roll som tränare samt bidra till att skapa en så bra verksamhet som möjligt. Idrottens tränarutbildning vänder sig till tränare i alla idrotter, oavsett om du tränar barn, ungdom eller vuxna.

Introduktionsutbildning för tränare

Introduktionsutbildning för tränare ger en första inblick i vad rollen som tränare innebär och förbereder dig för ett spännande och viktigt uppdrag. Utbildningen är webbaserad, kostnadsfri och tar 2–3 timmar att genomföra. 

Här hittar du den webbaserade utbildningen 

Grundutbildning för tränare

Grundutbildning för tränare ger dig en god grund att stå på i din fortsatta tränarroll. Utbildningen är för alla oavsett om du tränar barn, ungdom eller vuxna. 

Här hittar du aktuella utbildningar

Fortsättningsutbildning för tränare

Fortsättningsutbildningen är en fördjupande tränarutbildning för dig som varit tränare ett tag, oavsett vilken idrott och målgrupp du leder. Tanken är att du efter denna utbildning ska kunna ta på dig rollen som huvudtränare och ansvara för att skapa en verksamhet som engagerar över tid.

Här hittar du aktuella utbildningar

Högre tränarutbildning

Lanseringsdatum ej fastställt

Utbildningarna är helt eller delvis webbaserade och kan kombineras i flera steg. De tre första stegen i idrottens nya tränarutbildningar finns tillgängliga idag, det sista steget planeras för lansering längre fram. 

På SISU Idrottsutbildarnas webbplats hittar du mer information om idrottens nya tränarutbildningar

Idrottsrörelsens föreningsledarutbildningar

Idrottens föreningsledarutbildning passar dig som på något sätt är engagerad som ledare/organisationsledare i en idrottsförening, alltså i någon annan roll än den som tränare. 

Att ha kunskap om hur en idrottsförening styrs och utvecklas är viktigt oavsett vilken roll du har i föreningen. Föreningsledarutbildningen passar såväl för dig som har ett allmänt intresse för hur en idrottsförening drivs, som för dig som har en specifik roll i föreningen.

Introduktionsutbildning för föreningsledare

Introduktionsutbildning för föreningsledare ger en första inblick i vad det innebär att vara föreningsledare inom idrottsrörelsen. Utbildningen är webbaserad, kostnadsfri och tar 2–3 timmar att genomföra.

Här hittar du den webbaserade utbildningen

Grundutbildning för föreningsledare

Lanseringsdatum ej fastställt.

Utbildningarna är helt eller delvis webbaserade och kan kombineras i flera steg. På SISU Idrottsutbildarnas webbplats hittar du mer information om idrottens nya föreningsledarutbildningar

Övriga utbildningar som erbjuds i Uppland

För distriktets föreningar erbjuder vi ytterligare utbildningar för ledare och tränare – dels sådana utbildningar som är öppna för anmälan på fasta datum, dels utbildningar som vi tar fram efter behov och önskemål. Några exempel:

  • Hur du skapar trygga idrottsmiljöer
  • Hur du lär dig hjärt- och lungräddning
  • Hur du leder aktiva med NPF-diagnoser
  • Hur du levandegör föreningens värdegrundsarbete på ungdomsträningarna
  • Hur du säkrar att du leder i enlighet med Barnkonventionen

Vi anordnar utbildningstillfällen för små grupper såväl som samordnar stora konvent och seminarier för flera samverkande föreningar och/eller förbund. Hör av dig till oss när din förening har en idé om hur föreningen skulle vilja utveckla ledare och tränare så hjälps vi åt att planera ett lärande som passar just er.

Kontakta din idrottskonsulent för mer information om våra utbildningar