Hem / Folkbildning och utbildning / Digitalt lärande

Digitalt lärande

Just nu begränsar coronapandemin till viss del våra fysiska folkbildnings- och utbildningstillfällen. Men istället för att ställa in ser vi det som en möjlighet att ställa om.

Det finns många olika digitala alternativ till lärande för idrottsledare, tränare, styrelser, föräldrar och föreningar både digitala utbildningsplattformar och mötesverktyg för digitala träffar. Här nedan tipsar vi om några. Kom ihåg att vi hos RF-SISU Uppland finns här för att bilda och utbilda er idrottsföreningar även i dessa tider. Kontakta oss när ni har frågor eller vill bolla tankar och idéer kring er verksamhet. Kontakta oss

Utbildningswebbar

Under de senaste åren har SISU Idrottsutbildarna (SISU) tagit fram flera olika digitala utbildningwebbar. Introduktionsutbildningar för såväl tränare som organisationsledare, utbildning för publikvärdar, evenemangshandledning och inkluderande idrott är några av de som finns att tillgå. Även hos Riksidrottsförbundet (RF), Skatteverket och Folkhälsomyndigheten (FHM) finns webbaserade seminarier och utbildningar. 

Direktlänkar till olika utbildningar:

Introduktionsutbildning för tränare (SISU)

Grundutbildning för tränare (SISU)

Grundutbildning för utbildare (SISU)

Introduktionsutbildning för föreningsledare (SISU)

Inkluderande idrott (RF, SISU)

Idrottsevenemang handledning från start till mål (SISU)

Utbildning för publikvärdar (SISU)

Utbildning om matchfixning – "Min match" (RF, SISU)

Idrott och psykisk ohälsa (RF)

Ren vinnare (RF)

Idrottsföreningen som arbetsgivare (Skatteverket)

Idrottsföreningen lämnar inkomstdeklaration (Skatteverket)

Ledare som lyssnar - om psykisk hälsa (FHM) 

Fokuswebbar

Förutom dessa webbar har SISU Idrottsböcker tagit fram flera fokuswebbar inom områden som kost, smart grundträning, akut skadebehandling, lustfylld och lekfull träning, en bra start för unga ledare och inkluderande ledarskap för idrottare med NPF. Flera av dessa kräver en inloggning till en mindre kostnad.

På SISU Idrottsböckers webbplats hittar du alla fokuswebbar

Fokuswebben Utomhusträning (just nu kostnadsfri)

Fokuswebben Akut skadebehandling (just nu kostnadsfri)

Podd

Vi tipsar även om podden Här pågår föreningsidrott. I senaste avsnittet tipsar redaktionen om digitala lärgrupper i coronatider

Här kan du lyssna på podden