Hem / Utbildning/Folkbildning / Sök kurser och utbildningar

Praktisk hantering och registrering av LOK-stöd


Statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) är en central och viktig del för finansiering av ungdomsidrott. För att ta del av stödet krävs en digital ansökan och närvaroregistrering från föreningen. 
Vi erbjuder därför en digital utbildningskväll för att praktiskt gå igenom vilka delar ni som förening eller du som aktivitetsledare behöver ha koll på för att er förening ska kunna ta del av detta ekonomiska stöd. Under kvällen går vi igenom vad LOK-stöd är, vilka förutsättningar som krävs och vilka typer av aktiviteter man kan söka för, hur man lägger upp aktiviteter och närvaroregistrerar samt vem som kan ansöka samt hur själva ansökan går till. För dig som nyligen har gått IdrottOnline Administration Grundkurs är detta till stor del repetition med viss praktisk fördjupning. 

RollDet kan vara bra att ha rollen LOK-ledare för att kunna hantera aktiviteter och/eller klubbadministratör för att genomföra alla moment under utbildningen, men det är inte avgörande för att kunna delta.

Är du osäker på om du har rätt roll så kontakta din förening i god tid innan kursen då det är föreningens huvudadministratör eller annan person med administratörsbehörighet i IdrottOnline, t.ex. Klubbadministratör som tilldelar roller i föreningen.

KostnadUtbildningen är kostnadsfri.

Avbokning
Vid förhinder ser vi gärna att du avbokar din plats i så god tid som möjligt så att någon annan kan få chansen att gå istället. 
Avbokning sker till This is a mailto link 

Övrigt
All kommunikation sker via mail så var noga med att skriva in din mailadress korrekt. Vid felaktig mailadress kommer du att missa inloggningsuppgifter och viktig info. Inloggningsuppgifter kommer via mail veckan innan utbildningen. För att det skall fungera är det bra om du i din anmälan anger samma mail du som tänker använda vid inloggningen till kursen.  

Välkommen med din anmälan!