Hem / Utbildning/Folkbildning / Sök kurser och utbildningar

Så många som möjligt, så länge som möjligt - för att bli så bra som möjligt? Tränarforum Stockholm


Workshopen kommer att genomföras helt digitalt.

Vi vet att utveckling av idrottslig prestationsförmåga kräver arbete över tid. För vissa utövare sker utvecklingen relativt snabbt, medan andra behöver längre tid. Vi vet även att det inte finns några belägg för att utövare som utvecklat sin prestationsförmåga tidigt kommer att bli de som når längst som vuxna. Det vi kan göra är att försöka få så många som möjligt att stanna kvar inom idrotten så länge som möjligt. 
Samtidigt ser vi en tydlig trend inom idrotten generellt att många ungdomar slutar med idrott efter 11 års ålder. En tydlig uppmaning till idrottsföreningar har därför blivit att skifta fokus från att rekrytera till att behålla. Men hur ska det gå till? Kan det ha med bemötande att göra? Vad gör att man efter träningen redan längtar till nästa träning? 


I denna workshop kommer vi att ge tips och inspel på hur du som tränare kan stimulera dina utövare genom att på olika sätt jobba med bemötande, utmaning, lärande och utveckling i alla plan, psykiskt, fysiskt, socialt och idrottsligt. 
Hur behåller vi så många som möjligt? Hur gör vi för att stärka varje individ så att den känner sig sedd, bekräftad och upplever ett sammanhang i sitt idrottande? 
Genom att använda gruppen som en resurs, för att skapa trygghet och samhörighet och där utövaren kan känna sig kompetent och få utmaningar utifrån sina egna färdigheter. Och aa ett coachande förhållningssätt och se utvecklingsområden där utövaren kan jobba med det själv. 

Rauno Juustovaara, professionell pedagog på Lillsved idrottsfolkhögskola, utbildad idrottslärare (GIH) Stockholm, 1991. Rauno har under sin tid på Lillsved utvecklat sitt sätt att se på grupp och individ. Utbildad UGL (utveckling grupp och ledare) samt studerat gruppdynamik på Linköpingsuniversitet. På York universitet har Rauno fördjupat sig i kommunikation inom olika mänskliga system. 
Han jobbar med feedforward som är en alternativ metod till feedback som går ut på att man själv väljer sina utvecklingsområden. Teorin utgår från FRLM, full range leadership modell. 
Rauno jobbar som extern föreläsare till SISU Stockholm, har varit ledare inom fotboll, innebandy, skidor och gymnastik, både inom elit och bredd och barn/ungdom till vuxna. 

Målgrupp
Utbildningen riktar sig framförallt till medlemmar i förening i Stockholmsdistriktet. Tillhör du inte någon förening måste du ta kontakt med Lars Jonsson, This is a mailto link för registrering och mer info.

Kostnad & avbokning
Workshopen är kostnadsfri. Om du inte kan delta är det viktigt att du avbokar din plats i så god tid som möjligt så att någon annan kan få chansen istället. 
Avbokning sker till This is a mailto link 

Frågor
Har du frågor om workshopen kontakta Lars Jonsson, This is a mailto link, 08-627 46 07

Tränarforum Stockholm är en mötesplats för tränare inom föreningsidrotten i Stockholmsdistriktet. Med Tränarforum Stockholm vill vi anta utmaningen att stärka ledarskapet inom idrotten, en central del av idrottens strategi mot 2025. Ska vi lyckas nå målbilden kommer tränaren, dvs du, vara en viktig aktör. Därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för att du ska bli framgångsrik. Vi anordnar frukostseminarier, föreläsningar, erfarenhetsutbyten och andra utbildningar med kompetenta föreläsare inom aktuella ämnesområden.
Tränarforum Stockholm är en kvalitetsstämpel för dig som vill uppdatera dig med det senaste, så att så många som möjligt hänger med så länge som möjligt.