Hem / Utbildning/Folkbildning / Sök kurser och utbildningar

Sök kurser och utbildningar

Sökresultat

Sortera på: Titel | Datum

Grundutbildning för tränare

Utbildningen är inställd

Du som tränare inom idrotten har ett värdefullt uppdrag. Ett uppdrag som ger dig massor av energi och upplevelser. Du får möta en mängd olika människor och får möjlighet att utvecklas både som tränare och människa. I din tränarroll kan du hjälpa andra att växa och utmanas i sin idrottsutövning.Grundutbildningen är till för alla tränare, oavsett vilken idrott du är engagerad i eller om du tränar barn, ungdomar eller vuxna. Den ger dig en bra grund att utgå ifrån i din fortsatta tränarroll. Utbildningen är det första obligatoriska steget utifrån vilket du kan välja att utvecklas vidare. Man får gå utbildningen från det år man fyller 14 år.Kontaktperson: Carina Sjölander Datum: 2020-03-24 - 2020-04-19 Plats: RF-SISU Stockholms Kansli, Vretenvägen 4, Solna Mer information på kurssidan
Till anmälan

Grundutbildning för tränare

Utbildningen är inställd med anledning av rådande situation och anmälan är därför stängd.

Du som tränare inom idrotten har ett värdefullt uppdrag. Ett uppdrag som ger dig massor av energi och upplevelser. Du får möta en mängd olika människor och får möjlighet att utvecklas både som tränare och människa. I din tränarroll kan du hjälpa andra att växa och utmanas i sin idrottsutövning.Grundutbildningen är till för alla tränare, oavsett vilken idrott du är engagerad i eller om du tränar barn, ungdomar eller vuxna. Den ger dig en bra grund att utgå ifrån i din fortsatta tränarroll. Utbildningen är det första obligatoriska steget utifrån vilket du kan välja att utvecklas vidare. Man får gå utbildningen från det år man fyller 14 år.Kontaktperson: Carina Sjölander Datum: 2020-04-01 - 2020-04-25 Plats: RF-SISU Stockholms Kansli, Vretenvägen 4, Solna Mer information på kurssidan
Till anmälan

IdrottOnline Klubb - Administration - Grund / DIGITAL

Utbildningen är nu fullbokad. Man kan fortfarande anmäla sig via länken och på så sätt ställa sig på reservlista.

Utbildningen körs i DIGITAL FORM! Du deltar hemifrån med din egen dator.

Detta är grundutbildningen för de administrativa delarna i IdrottOnline Klubb. På utbildningen går vi bland annat igenom medlemsregistret och LOK. Utbildningen riktar sig till dig som kommer hantera administrativa delar av IdrottOnline (ej Hemsidan, finns separat utbildning).

Kontaktperson: carina Sjölander Datum: 2020-04-20 Plats: RF-SISU Stockholms Kansli, Vretenvägen 4, Solna Mer information på kurssidan
Till anmälan

Strategisk Styrelseutbildning - Inledning / DIGITAL

Den här kvällen vänder sig till Dig som är förtroendevald, nyvald till föreningens styrelse eller till dig som varit med ett tag och vill ”damma” av kunskaper runt styrelsearbete och vad som styr vårt arbete.

Datum: 2020-04-21 Plats: RF-SISU Stockholms kansli Mer information på kurssidan
Till anmälan

Träna barn, ungdomar och vuxna med ADHD, autism/Asperger och andra diagnoser / DIGITAL

Utbildningen är nu fullbokad. Man kan fortfarande anmäla sig via länken och på så sätt ställa sig på reservlista.

Utbildningen genomförs i digital form.

Vår utbildning "Träna barn och ungdomar med ADHD, AST/ASD och andra diagnoser" vänder sig till dig som vill stärka ditt ledarskap för att kunna inkludera fler inom svensk idrott. 

Kontaktperson: Carina Sjölander Datum: 2020-04-22 Plats: RF SISU Stockholm Solna Mer information på kurssidan
Till anmälan

Grundutbildning för tränare

Utbildningen är inställd med anledning av rådande situation och anmälan därför stängd.

Du som tränare inom idrotten har ett värdefullt uppdrag. Ett uppdrag som ger dig massor av energi och upplevelser. Du får möta en mängd olika människor och får möjlighet att utvecklas både som tränare och människa. I din tränarroll kan du hjälpa andra att växa och utmanas i sin idrottsutövning.Grundutbildningen är till för alla tränare, oavsett vilken idrott du är engagerad i eller om du tränar barn, ungdomar eller vuxna. Den ger dig en bra grund att utgå ifrån i din fortsatta tränarroll. Utbildningen är det första obligatoriska steget utifrån vilket du kan välja att utvecklas vidare. Man får gå utbildningen från det år man fyller 14 år.Kontaktperson: Carina Sjölander Datum: 2020-04-23 - 2020-05-16 Plats: RF-SISU Stockholms Kansli, Vretenvägen 4, Solna Mer information på kurssidan
Till anmälan

Anti Matchfixing - Digital

Denna utbildning sker via digital plattform. 

Matchfixing innebär att på ett otillåtet sätt förändra eller påverka utgången av en idrottstävling i syfte att dra nytta eller vinning för sig själv eller andra och för att eliminera en del av den oförutsägbarhet som är förknippad med utvecklingen eller utfallet av idrottstävlingar.

Kontaktperson: Catharina Conrad och Mats Lundholm Datum: 2020-04-28 Plats: DIGITALT Mer information på kurssidan
Till anmälan

Strategisk Styrelseutbildning - Inledning

Den här kvällen vänder sig till Dig som är förtroendevald, nyvald till föreningens styrelse eller till dig som varit med ett tag och vill ”damma” av kunskaper runt styrelsearbete och vad som styr vårt arbete.

Datum: 2020-05-06 Plats: RF-SISU Stockholms kansli Mer information på kurssidan
Till anmälan

Lyckas med digitala möten

”Allt som kan digitaliseras kommer att digitaliseras” påstod en internetbyrå redan i mitten av 90-talet. Vi som var med på den tiden kan konstatera att vi kommit en bra bit på väg. På senare tid har detta nyanserats något, då man insett att det ena inte behöver utesluta det andra, utan att det digitala snarare kan komplettera det fysiska och vice versa. Fysiska möten har vi koll på, men hur fungerar det egentligen med digitala möten?

Kontaktperson: Bengt Svensson Datum: 2020-05-11 Plats: Microsoft Teams Mer information på kurssidan
Till anmälan

Så många som möjligt, så länge som möjligt - för att bli så bra som möjligt

Utbildningen är inställd med anledning av rådande situation och anmälan därför stängd.

Vi vet att utveckling av idrottslig prestationsförmåga kräver arbete över tid. För vissa utövare sker utvecklingen relativt snabbt, medan andra behöver längre tid. Vi vet även att det inte finns några belägg för att utövare som utvecklat sin prestationsförmåga tidigt kommer att bli de som når längst som vuxna. Det vi kan göra är att försöka få så många som möjligt att stanna kvar inom idrotten så länge som möjligt. 

Samtidigt ser vi en tydlig trend inom idrotten generellt att många ungdomar slutar med idrott efter 11 års ålder. En tydlig uppmaning till idrottsföreningar har därför blivit att skifta fokus från att rekrytera till att behålla. Men hur ska det gå till? Kan det ha med bemötande att göra? Vad gör att man efter träningen redan längtar till nästa träning? 

Kontaktperson: Lars Jonsson Datum: 2020-05-12 Plats: Skytteholmsskolans Idrottshall (ingång från skolans baksida, Nybodagatan 15) Mer information på kurssidan
Till anmälan