Hem / Utbildning/Folkbildning / Sök kurser och utbildningar

Sök kurser och utbildningar

Sökresultat

Sortera på: Titel | Datum

Pedagogik i praktiken - DIGITAL

Med utgångspunkt i pedagogik, didaktik och metodik pratar vi om hur man på olika sätt kan ta sig an en uppgift som tränare. Med fokus på hur vi som ledare agerar i praktiken diskuterar vi aspekter som situationsanpassat ledarskap, motivation hos våra idrottare samt hur vi bemöter individers förväntan på vårt beteende.
Datum: 2020-09-21 Mer information på kurssidan
Till anmälan

Grundutbildning för tränare

Utbildningen är nu fullbokad. Man kan fortfarande anmäla sig via länken och på så sätt ställa sig på reservlista.

Du som tränare inom idrotten har ett värdefullt uppdrag. Ett uppdrag som ger dig massor av energi och upplevelser. Du får möta en mängd olika människor och får möjlighet att utvecklas både som tränare och människa. I din tränarroll kan du hjälpa andra att växa och utmanas i sin idrottsutövning.Grundutbildningen är till för alla tränare, oavsett vilken idrott du är engagerad i eller om du tränar barn, ungdomar eller vuxna. Den ger dig en bra grund att utgå ifrån i din fortsatta tränarroll. Utbildningen är det första obligatoriska steget utifrån vilket du kan välja att utvecklas vidare. Man får gå utbildningen från det år man fyller 14 år

Kontaktperson: Carina Sjölander Datum: 2020-09-22 - 2020-10-03 Plats: Park In Hotel, Solna Centrum Mer information på kurssidan
Till anmälan

Strategisk Styrelseutbildning - Fördjupning Styrelseansvar DIGITAL

DIGITAL MILJÖ

Välkommen till en av fördjupningskvällarna i satsningen på ”Strategiskt styrelsearbete” - hur tar vi som styrelse rätt strategiska beslut i de frågor vi arbetar med?

Den här fördjupningen vänder sig till Dig som är förtroendevald och vill veta mer om styrelsens ansvar utifrån lagar och stadgar.

Kontaktperson: Catharina Conrad Datum: 2020-09-22 Plats: Digitalt via Microsoft Teams Mer information på kurssidan
Till anmälan

Träna barn, ungdomar och vuxna med NPF-diagnos DIGITAL

Vår digitala föreläsning "Träna barn, ungdomar och
vuxna med NPF-diagnos" vänder sig till dig som vill stärka ditt
ledarskap för att skapa en inkluderande idrott för alla.
Kontaktperson: Stina Gällroos Datum: 2020-09-24 Mer information på kurssidan
Till anmälan

Hur jämställd är din förening? DIGITAL

Ideellt arbete lockar lika många kvinnor som män. Men inom idrottsföreningarna utgörs fortfarande nästan tre av fyra ledartillfällen av en man. Varför är det så?
Kontaktperson: Henric Hedberg Datum: 2020-09-28 Plats: Digitalt via Microsoft Teams, egen dator krävs Mer information på kurssidan
Till anmälan

Kassör Grundutbildning - Idrottens föreningslära / DIGITAL

Utbildningen är nu fullbokad. Man kan fortfarande anmäla sig via länken och på så sätt ställa sig på reservlista.

Utbildningen genomförs i digital form. Du deltar hemifrån med din egen dator.
Utbildningen riktar sig till dig som kassör i förening. Kraven på föreningens redovisning och förvaltning har förändrats mycket de senaste åren. Vi går igenom rättsläget vad det gäller idrottens skattefrågor.

Kontaktperson: Carina Sjölander Datum: 2020-09-29 Plats: Digitalt via Teams. Egen dator krävs. Mer information på kurssidan
Till anmälan

Grundutbildning för tränare - DIGITAL

Utbildningen är nu fullbokad. Man kan fortfarande anmäla sig via länken och på så sätt ställa sig på reservlista.

Utbildningen körs helt digitalt via Zoom, egen dator krävs.
Du som tränare inom idrotten har ett värdefullt uppdrag. Ett uppdrag som ger dig massor av energi och upplevelser. Du får möta en mängd olika människor och får möjlighet att utvecklas både som tränare och människa. I din tränarroll kan du hjälpa andra att växa och utmanas i sin idrottsutövning.Grundutbildningen är till för alla tränare, oavsett vilken idrott du är engagerad i eller om du tränar barn, ungdomar eller vuxna. Den ger dig en bra grund att utgå ifrån i din fortsatta tränarroll. Utbildningen är det första obligatoriska steget utifrån vilket du kan välja att utvecklas vidare. Man får gå utbildningen från det år man fyller 14 år.


Kontaktperson: Carina Sjölander Datum: 2020-09-29 - 2020-10-17 Plats: Digitalt via Zoom. Egen dator krävs Mer information på kurssidan
Till anmälan

Strategisk Styrelseutbildning - fördjupning 'Väl fungerande möten' - DIGITAL

DIGITAL MILJÖ

Välkommen till en av fördjupningskvällarna i satsningen på ”Strategiskt styrelsearbete” - hur tar vi som styrelse rätt strategiska beslut i de frågor vi arbetar med?

I en förening genomförs en väldig massa möten. Exempel på dessa är årsmöte, styrelsemöte, föräldramöte m.fl hur kan vi som styrelse arbete på rätt sätt för att genomföra dessa på allra bästa sätt.

Kontaktperson: Mikael Norberg Datum: 2020-09-30 Plats: Digitalt via Microsoft Teams Mer information på kurssidan
Till anmälan

Sponsring - Partnerskap - DIGITAL

Vad är sponsring? Vad är ett partnerskap?
Skillnaden kanske inte är så stor för vissa men arbetssättet för att få sponsor eller en partner kan vara stora. 

Vad är ett sponsorskap värt? Vad vill vi ha en partner till? 
Vi kommer under 2 timmar reda ut dessa begrepp och se till att just din förening blir bättre på just detta. 

Kontaktperson: Gunilla Lindström Datum: 2020-10-01 Plats: Digitalt Mer information på kurssidan
Till anmälan

Att starta ett integrationsarbete i förening - Inspirationsföreläsning *DIGITAL*

Hur kan man som förening arbeta för att inkludera en ny målgrupp i sin förening? Denna inspirationsföreläsning riktar sig till föreningen som önskar att växa, utvecklas och bli starkare genom att inkludera flera. Tillsammans är vi en stark idrottsrörelse.  

Ni kommer att få lyssna till medarbetare på RF- SISU Stockholm som berättar om hur ett stöd till föreningar som önskar att bjuda in nya målgrupper till sin förening kan se ut. Avslutningsvis får ni ta del av ett exempel från föreningslivet av Norrtulls SK som under tre år jobbat med att inkludera fler i föreningen, från en målgrupp som tidigare inte har erfarenhet av svenskt föreningsliv. 

Johan Brodin och Mia Sjöström från Norrtulls SK kommer att berätta om föreningens integrationsarbetet, vad som är bra att tänka på, vilka utmaningar de stött på, vilka effekter som detta har gett föreningen samt vilka förutsättningar och erfarenheter som de bär med sig tre år senare. Det finns även möjlighet att ställa frågor efter föreläsningen. Föreläsningen sker digitalt. 

Läs gärna mer om deras arbete här: https://mitti.se/nyheter/hjaltar/intresse-integrationsidrott-norrmalm/?omrade=vasastan&fbclid=IwAR1jXIHY4PPPNpNiiO1e4SLar_X46J1dqeIjuunuj5wm7qDHuYBCMRT2_Qs


Kontaktperson: Gabriella Pröckl, Hendric Hedberg Datum: 2020-10-05 Plats: Digitalt Mer information på kurssidan
Till anmälan