Hem / Bidrag och stöd / Tips på digitala mötesplatser

Tips på digitala mötesplatser

Just nu, med anledningen av Coronapandemin, finns det ett stort behov inom idrottsrörelsen att arrangera mötesplatser digitalt. Vi får många frågor om vilka möjligheter som finns. Nedan har vi sammanställt tips och en checklista inför digitala möten.

Teams

För er som inte har tillgång till Office 365 finns nu en gratisversion av Microsoft Teams som tillåter upp till 300 användare. Möjlighet att dela skärm, chatt och gäster kan bjudas in. Deltagare kan dela filer upp till 2 GB i chatten. Gruppen kan dela upp till 10 GB filer.  Läs mer här.

Easymeet

Är en mer avancerad tjänst för ett årsmöte eller en mötesplats med större antal deltagare. Om det begärs votering så är det möjligt genom denna tjänst. Läs mer här.

Skype

Video- eller ljudsamtal med upp till 50 personer. Möjlighet till inspelning, dela skärm och att dela filer upp till 300 MB. Skype och Teams påminner om varandra i funktion och gränssnitt. Läs mer här.

Google Hangouts

Googles version av videosamtal med möjlighet att ansluta upp till 25 personer. Ett enkelt alternativ om du har ett Google-konto. Läs mer här.

Zoom

Erbjuder i gratisversionen videosamtal med upp till 100 personer under 40 minuter. Möjlighet till inspelning, dela skärm och att enkelt dela gruppen i mindre grupper. Finns även en funktion för att ”räcka upp handen”. Läs mer här.

Instagram

Max sex personer kan samtidigt delta i videochatten. Läs mer här.

Facebook Messenger

Max sex personer kan samtidigt delta i videochatten. För att använda Messenger behöver du inte ha ett Facebook-konto. Ladda ned appen och koppla till ditt telefonnummer. Läs mer här.

Snapchat

Erbjuder videochattar för upp till 15 personer samtidigt. Många unga användare. Läs mer här.

Whereby

Videomöten för upp till fyra deltagare i gratisversionen. Möjlighet till att dela skärm och integration med Youtube. Läs mer här.

Checklista

Läs våra checklista för lyckade digitala möten här.