Hem / Bidrag och stöd / Information om Coronaviruset på olika språk

Information om Coronaviruset på olika språk

Här nedan har vi samlat tips på aktuell information om coronaviruset och sjukdomen covid-19 på olika språk. Dela gärna - du och din förening kan hjälpa till att sprida livsviktig information till de som ännu inte pratar svenska.

Vi på RF-SISU Stockholm jobbar dagligen för att föreningslivet ska vara inkluderande och att alla ska ha möjlighet att delta. I lägen som det vi nu befinner oss i är det viktigare än någonsin att alla inkluderas. Både de som har svårt med språket och människor med funktionsnedsättningar.

Krisinformation

Krisinformation från svenska myndigheter har en hemsida som uppdateras löpande och som guidar till lättläst och lyssna funktion. Här finns information på 25 språk samt teckenspråk.

Gå till krisinformation.se

Informationsverige 

En hemsida riktad till nyanlända och asylsökande. Hemsidan startar med att du väljer språk, vilket underlättar från start att hitta rätt. Här finns information på tio olika språk och är en hemsida som är relativt känd i målgruppen.

Gå till informationssverige.se

Folkhälsomyndigheten

Folkhälsomyndigheten har samlat information på olika språk om coronaviruset och hur du skyddar dig och andra från smittan. De publicerar information på olika språk och uppdaterar sin hemsida löpande.

Gå till folkhälsomyndigheten.se

Sveriges Radio

För de som vill lyssna på information och nyheter kring coronaviruset så har Sveriges Radio samlat alla nyheter om viruset i Sverige på english, العربية, suomeksi, Soomaali, فارسی|دری, Kurmancî, سۆرانی, davvisámegilli, romani, meänkielelä och på lätt svenska.

Gå till sverigesradio.se 

1177 Vårdguiden

På 1177 Vårdguiden hittar du fördjupad information om coronaviruset från Region Stockholm på olika språk.

Gå till 1177.se

Information kopplat till idrottsrörelsen

På Riksidrottsförbundets hemsida finns information om coronaviruset och hur det påverkar idrottsrörelsen och alla idrottsföreningar. Informationen uppdateras löpande och är på svenska.

Vill du ta del av denna information på ett annat språk kan du klicka på ikonen längst upp till höger som heter ”translate” och välj sedan ”google translate”. Du hamnar då på Google translates funktion där du längst upp till vänster på sidan kan översätta hemsidan från svenska till valfritt språk.

Bild som visar hur du översätter text på RF:s webb