Hem / Bidrag och stöd / Idrott och Corona

Idrott och Corona

RF-SISU Stockholms uppdrag är att vara ett stöd till föreningar genom föreningsbesök, anordna utbildningar, genomföra processer som stöd för er föreningsutveckling, fysiskt eller digitalt. Ta kontakt med er idrottskonsulent om hur ni vill ses.

Kompensationsstöd

Syftet med kompensationsstödet är att ge föreningar förutsättningar att överleva och fortsatt kunna bedriva idrott och evenemang. Barn- och ungdomsidrotten är särskilt prioriterad. Mer information om kompensationsstödet

Ansökan om kompensationsstöd 7–21 april

Den 7 april öppnar RF en ny omgång av kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen. Stödet är för förbund och föreningar som drabbats under perioden 23 december 2021 till 8 februari 2022. Föreningar ansöker i IdrottOnline, medan förbunden (inklusive utpekade verksamheter) söker direkt via RF. Ansökan är öppen till och med 21 april kl. 12.00. Regelverk och riktlinjer publiceras under vecka 13.
 
Nytt från och med sökperioden 15 oktober-26 oktober är att föreningar med max 25 000 kr i ekonomisk förlust kommer att kunna skicka in en förenklad ansökan med färre svarsalternativ. Den förenklade ansökan kommer att återfinnas på samma ställe i Idrottonline som ordinarie ansökan.

Tidigare ansökningsperioder

✔️Ansökan för perioden 1 maj 2021 till 28 september 2021 är avslutad. Här kan du läsa mer om fördelningen. 
✔️Ansökan för perioden 1 januari 2021 till 30 april 2021 är avslutad. Här kan du läsa om fördelningen. 
✔️Ansökan för kvartal 4 (oktober, november, december) är avslutat, här kan du läsa om fördelningen.  
✔️Ansökan om stöd för kvartal 3 (juli, augusti, september) är avslutat, här kan du läsa om fördelningen
✔️Har kan ni se fördelningen till alla föreningar som ansökte och fick beviljat stöd för kvartal 2

Hur har idrottsrörelsen påverkats av Coronapandemin?

RF-SISU Stockholm har vid två tillfällen under Coronapandemin anlitat Sweco för att göra en undersökning för få en samlad bild av vilket stöd och behov av åtgärder som kommer behövas för en bra omstart av idrottsrörelsen i Stockholmsdistriktet efter pandemin. Totalt har cirka 50 procent av föreningarna svarat vid båda tillfällen. 

Här kan du läsa undersökningen från 2021

Här kan du läsa undersökningen från 2020.

Om ni har frågor kring rapporten kontakta: This is a mailto link

Fysiska, digitala eller hybridmöten? Vi stöttar er

Om ni vill genomföra styrelsemöten, årsmöten, tränarmöten, föreläsningar, lärgrupper och planeringsmöten tillsammans med oss, eller bara inom föreningen. Ta kontakt med oss på RF-SISU Stockholm så kan vi stötta er efter de önskemål som ni har, såväl: hybrid, digitala eller fysiska möten.

Här har vi sammanställt tips på hur man genomför ett digitalt årsmöte.

Läs vår checklista för digitala möten

Information om Coronaviruset på olika språk

RF-SISU Stockholm har samlat information om coronaviruset och Covid-19 på flera språk här. Dela gärna - du och din förening kan hjälpa till att sprida livsviktig information till de som har svårt att ta till sig information på svenska.

Här hittar du informationen om coronaviruset och Covid-19 på flera språk