Hem / Vi arbetar med / Anläggningar / Kunskapsbank / Idrottsrörelsen - inspiration och exempel

Idrottsrörelsen - inspiration och exempel

De senaste åren har idrottsrörelsen på olika sätt ökat sitt arbete på för att främja fler idrottsanläggningar och idrottsytor. Inom denna avdelning har vi samlat goda exempel från olika nivåer som förhoppningsvis kan hjälpa er.

RF-SISU Stockholm

Vi har de senaste åren tagit fram ett antal rapporter på anläggningsområdet. Dessa finns lista i vår dokumentbank.

Gymnastikförbundet

Gymnastikförbundet har på sin hemsida en avdelning med olika material och tips gällande idrottsanläggningar. Dels om hur en idrottsföreningen kan bli bättre på att påverka sina lokala politker samt olika underlag för hur anläggningar kan utvecklas på bästa sätt. Läs mer på Svenska Gymnastikförbundets hemsida.

Arkitekttävling framtidens ishallar

Hösten 2018 utlyste Svenska ishockeyförbundet i samarbete med Sveriges Arkitekter och Riksidrottsförbundet en idétävling för landets arkitektstudenter om framtidens idrottsanläggning för ishockey och konståkning. Här kan du läsa om upplägget och se framtidens ishallar

Sveriges skateboardförbund

Skateboardförbundet i samarbete med White arkitekter har tagit fram en studie om hur anläggningar kan utformas för att fler ska känna sig välkomna i framtidens skateparker. Här kan du läsa om studien. 

Inkluderande-skateanläggningar