Hem / Vi arbetar med / Valet 2022

Valet 2022

Välkommen till vår Valsajt inför valet 2022. På den här sidan kan ni följa vårt påverkansarbete och samtidigt få inspiration, fakta och tips som kan vara till hjälp i ert opinionsarbete.  Nu kör vi i gång vårt påverkansarbete inför valet 2022.  
 
Den i särklass viktigaste frågan för de flesta idrottsföreningar i vårt distrikt är idrottsanläggningar och andra idrottsmiljöer. I vårt påverkansarbete prioriterar vi därför frågan om att förbättra tillgången och kvalitén på dessa ytor som är helt avgörande för att idrottsrörelsen ska fungera. Inför valet 2022, växlar vi upp vårt arbete i samverkan med Specialidrottsdistriktsförbunden och föreningar i Stockholmsdistriktet.

Idrottens drivkraft är glädjen och gemenskapen i gruppen eller laget, utmaningen och nerven i tävlingen, känslan av att spränga gränser och nå mål – och välbefinnandet av att träna. Idrottsrörelsen bidrar till trygghet, demokrati, glädje och gemenskap och skapar stora mervärden och sammanhållning i samhället. Men vi behöver politikernas hjälp. Bristen på idrottsanläggningar och andra idrottsmiljöer är akut i Stockholmsregionen.

Se vår ordförande Claes Thunblad om anläggningsbristen och hur föreningarna har påverkats av pandemin.

Under hösten har vi haft SDF-ordförandeträffar där vi haft dialog om kommande valarbete. Tillsammans har vi genomfört en workshop med fokus på hur vi tillsammans kan arbeta med påverkansarbete inför valet. Under våren kommer vi växla upp det arbetet med fler träffar.
Teaser_påverkansarbete_270x170 NY.png

Utbildning inför valet: Så påverkar du din lokala politiker (9 mars och 24 maj)
Var med på vår utbildning som ska ge er en grund att stå på när ni möter politiker i olika kanaler. Hur skriver man ett pressmeddelande? Varför ska din förening synas? Hur gör du din förening synlig? Vem? Var? När? Tips på hur man kan påverka vem vid vilket tillfälle. 

Anmäl dig till den 9 mars här. Om du hellre vill gå den 24 maj, anmäl dig här.