Hem / Egna nyheter / 2022 / Unik träningsanläggning på Lillsved för puckelpist- och freestyleåkare invigd

Unik träningsanläggning på Lillsved för puckelpist- och freestyleåkare invigd

Genom många ideellt engagerade lyckades Värmdö Freestyle Mogul Club hitta en aktör som var beredd att ge plats på sin mark. Förra veckan invigdes anläggningen, som fått anläggningsstöd genom RF-SISU Stockholm.

Anläggningen, som kallas LiMo, ligger alltså på Lillsved, folkhögskolan som drivs av Svenska Gymnastikförbundet.

Där finns nu en skidbacke och tillhörande jättekudde där freestyleåkare kan landa sina hopp. Utöver det finns det en crossfit-del och en parkour-del.

Anläggningen är finansierad med anläggningsstöd från RF-SISU Stockholm, stöd från Arvsfonden och sponsorer.

Det räckte med att närvara på invigningen av LiMo för att förstå hur viktig anläggningen kan bli för föreningen, men också för många andra.

lillsved 1.jpg

Utöver hoppbacken som är tydligt specialiserad, märktes det att de andra delarna av anläggningen lockade till sig lek- och träningssugna barn och vuxna.

– Det är en unik anläggning som bidrar till att bredda utbudet av idrotts- och träningsmöjligheter i vårt distrikt. Vi hoppas att anläggningen inspirerar andra föreningar och att RF-SISU Stockholm med hjälp av anläggningsstödet kan fortsätta stödja föreningar så att vi får till ännu fler bra och roliga anläggningar som denna i vårt distrikt, säger Henrik Schöldström handläggare för anläggningsstödet på RF-SISU Stockholm.

Läs mer om anläggningsstödet här

lillsved2.jpg

Från början ville föreningen framför allt ha en hoppbacke och inte mycket mer än så.

–­ Ahmed el-Breihi på Gymnastikförbundet sa tidigt åt oss att tänka större. Och då gjorde vi det och fick till en anläggning som är mycket bättre och kan ta emot fler aktiva. Dels blir träningen mer allsidig, men det innebär också att andra idrotter kan komma hit och träna. Vi är otroligt nöjda med resultatet och tacksamma för alla som gett oss stöd, säger Robert Hansson, styrelseledamot i Värmdö Freestyle Mogul Club.