Hem / Egna nyheter / 2022 / Teaterpjäsen fick i gång bra samtal

Teaterpjäsen fick i gång bra samtal

Stockholms Paddlarklubb valde att anlita Oskar Sternulf för föreställningen #Komma Ut – där temat är hur det är att komma ut som HBTQI-person.

– Det är ett otroligt enkelt sätt att få i gång samtalen runt detta viktiga ämne, säger Stefan Ålander, idrottskonsulent på RF-SISU Stockholm.

Föreställningen, som är en monolog, engagerade deltagarna mycket.

– Fantastiskt kul och viktigt att Stockholms Paddlarklubb valde att göra teater kring detta viktiga ämne. För Oskar som håller i pjäsen och den efterföljande diskussionen var detta första gången med en idrottsförening, säger Stefan Ålander och fortsätter:

– Det är ett otroligt enkelt sätt att få i gång bra samtal. Jag såg verkligen hur diskussionerna kom i gång bland ungdomarna direkt efter pjäsen.

hbtqiforelasning2.jpg

Teaterpjäsen räknas som ett kulturevenemang och föreningar kan arrangera den i samverkan med RF-SISU Stockholm.

– Pjäsen väckte massor av frågor kring hur vi inom idrottsrörelsen kan visa öppenhet och skapa miljöer som är inkluderande. Oskar är enormt duktig skådespelare och gestaltar situationerna väldigt tydligt, säger Stefan Ålander och fortsätter:

– Det blev många bra efterföljande samtal som kommer leda till ett vidare arbete där föreningen synar sin verksamhet för att bli ännu mer inkluderande.

Ta kontakt med din idrottskonsulent här på RF-SISU Stockholm om din förening vill samverka med oss på RF-SISU Stockholm.