Hem / Egna nyheter / 2022 / Prideparaden tillbaka - idrottsrörelsen var såklart med i tåget!

Prideparaden tillbaka - idrottsrörelsen var såklart med i tåget!

I lördags, 6 augusti, var det äntligen dags för Prideparaden igen efter två inställa år pga pandemi. RF-SISU Stockholm/RF gick tillsammans med föreningar och förbund för att manifestera en öppen och inkluderande idrottsrörelse.

Nedan ser ni ett urval av bilder från en fantastisk parad.

pride20222.jpg

pride20225.jpg

Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna arbetar med stöd och utbildningsinsatser riktade till specialidrottsförbund inom främst dessa fyra olika områden vad gäller hbtq- och inkluderingsarbete:

Ledarskap där idrottens ledare, förtroendevalda, tränare stärks i att ta ansvar för att värdegrunden ska kunna omsättas i handling genom att lyssna, lära och i ord och handling uttrycka att alla är välkomna oavsett sexuell läggning och könsidentitet.
Utbildning som ger bra förutsättningar för inkludering och ett respektfullt bemötande oavsett sexuell läggning och könsidentitet.
Förebilder är viktiga för förståelsen av vad det kan innebära att stöta på hetero- och cisnormer i idrotten och inte känna sig sedd eller respekterad. Att lyfta erfarenheter av hur det kan vara när det fungerar bra är också viktigt för att skapa motivation för förändring.
Symbolik i form av regnbågsfärger som visar att frågan tas på allvar av förbund, förening och/eller lag/träningsgrupp spelar stor roll för hbtq-personer.

Vill du läsa mer om idrottens hbtq- och inkluderingsarbete, klicka här.

pride20228.jpg

pride20227.jpg

pride20224.jpg