Hem / Egna nyheter / 2021 / Smittläget fortsatt allvarligt i Stockholms län

Smittläget fortsatt allvarligt i Stockholms län

Efter avstämning med Smittskyddet i Region Stockholm meddelas att smittläget är fortsatt allvarligt i länet. Därför är det mycket viktigt att vi som samlad idrottsrörelse fortsatt tar ansvar, följer rekommendationer och tolkar dessa ansvarsfullt.

Idrottsrörelsen I Stockholms län har sedan den 28 april fått ett förtroende att genomföra enstaka matcher eller tävlingar utomhus. Ett mycket välkommet förtroende som vi alla, föreningar, idrottsledare och föräldrar, måste förvalta väl utifrån gällande rekommendationer, säger Cinnika Beiming, distriktsidrottschef på RF-SISU Stockholm.

Folkhälsomyndighetens gällande föreskrifter och allmänna råd tillåter smittsäker träning för alla, med hänsyn tagen till de allmänna råden i övrigt. Föreningarna bör fortsatt avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott.

För barn födda 2002 och yngre gäller dock att enstaka matcher eller tävlingar får genomföras utomhus. Med enstaka match eller tävling avses:

  1. för lagidrotter maximalt en match eller en endags tävling per lag och vecka och att matchen eller tävlingen genomförs lokalt eller annars med ett begränsat resande, och
  2. för individuella idrotter maximalt en match eller tävling omfattande en tävlingsdag per utövare och vecka och att matchen eller tävlingen genomförs lokalt eller annars med ett begränsat resande.
  • Omklädningsrum skall undvikas. Trängsel måste undvikas vid resa dit och på plats.
  • Lokala restriktioner kan förekomma.
  • Respektive idrottsförbund tolkar utifrån den specifika idrotten

Läs Folkhälsomyndighetens allmänna råd i sin helhet