Hem / Egna nyheter / 2021 / RF-SISU Stockholm stöttar lokala idrottscamper i sommar

RF-SISU Stockholm stöttar lokala idrottscamper i sommar

Under sommaren är RF-SISU Stockholm med och stöttar olika idrottscamper i distriktet. Syftet är att ge barn och unga en möjlighet att röra på sig, prova på idrotter och att utbilda unga ledare i områden där idrottsrörelsen ska växa.

Anders ”Älgen” Mattsson, idrottskonsulent på RF-SISU Stockholm, ansvarar för camper i Farsta, Rinkeby, Tensta, Hässelby, Akalla, Bromsten och Bromma.

– I de här områdena utbildar vi inför sommaren cirka 300 ledare och upp emot 2000 barn och ungdomar är med, berättar han

I stort sett alla ledare är från närområdet. Inför sommaren hade lokala föreningar i ovan nämnda områden möjlighet att fylla i en enkät, där var det tydligt att rekrytering av ledare är en otroligt viktig fråga för samtliga.

– I vissa områden är inte föräldraengagemanget lika stort och därför blir det svårare att få ledare till föreningen. Det gör det ännu viktigare med rekrytering av ledare eftersom det är färre föräldraledare.

Minitenni.jpg
Från förra sommarens camp i Bromma.

Inför sommarens camper har RF-SISU Stockholm haft förberedande ledarskap och tre till fem dagars utbildning i bland annat normer, introduktionsutbildning för tränare, teambuilding, NPF, sjukvård och en HLR-utbildning.

– Ledarna som är med är 15 till 19 år. De flesta är helt nya som ledare, men givetvis utbildar vi även befintliga ledare för att de ska få bättre verktyg i sitt ledarskap samt en del som fått sommarjobb av Stockholms stad, avslutar Älgen.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens sida om Läger och Cuper 

Här är ett urval av camper som RF-SISU Stockholm stöttar i sommar

V.24, 26, 30, 32: Prova på veckor Husby Multisportarena

V.25, 31: Idrotts och kulturcamp i Akalla/Husby

V.25: Hässelby Summerfun

V.26: Rinkeby Idrottsvecka

V.27, 28: Bromma Sportscamp

V.31, 32: Farsta Sportscamp

V.31, 32: Platssamverkan Tensta (i och kring Tenstahallen)

För mer info, kontakta Anders Älgen Mattsson