Hem / Egna nyheter / 2021 / Nu pågår Stopp Min Kropp-veckan

Nu pågår Stopp Min Kropp-veckan

Rädda Barnen lyfter frågan om våld och sexuella övergrepp mot barn Den 20-23 september kommer det att sändas fyra digitala seminarier för vuxna kl 19.00 varje kväll. Den 23 september är det fokus på ”Hur skapar vi en trygg idrott och fritid?”.

Under seminariet torsdagen den 23 september premiärvisas den nya filmen Stopp! Min kropp! – på fritiden. En film för barn 7-12 år som ska underlätta för ledare att prata om kroppen, gränser och samtycke.

Deltar gör:

Camilla Altéus, Klubbchef Alvik Basket

Helene Olsson, nationellt verksamhetsansvarig våld Rädda Barnen

Martin Mutumba, lärare och fd fotbollsspelare modererar samtliga seminarier.

Läs mer om Stopp Min Kropp-veckan och seminarierna här

– Genom att prata om Barnens spelregel nummer 4 ”Inget barn ska bli utsatt för sexuella övergrepp” blir det viktigt att veta vad vi ska göra om ett barn berättar. Att läsa ”skapa trygga idrottsmiljöer” ger både tydlighet och stöd för att förebygga brott och skapa en trygg idrottsmiljö. Ta gärna stöd av mig som sakkunnig om du behöver hjälp, säger Helen Alpstig, sakkunnig inom barn- och ungdomsidrott på RF-SISU Stockholm och fortsätter:

– På Rädda Barnens hemsida finns det svar på många frågor som uppstår kring det här ämnet. Rädda Barnen är verkligen experter. Vi är experter på idrott och är tacksamma för Rädda Barnens bidrag till idrottsrörelsen för att skapa en trygg idrott.