Hem / Egna nyheter / 2021 / Kevin Labady är Årets barn- och ungdomsledare

Kevin Labady är Årets barn- och ungdomsledare

Kevin Labady tog över Fisksätra IF F06 när det var sju spelare. Ett år senare är det dubbelt så många i laget. Nu tilldelas han RF-SISU Stockholms utmärkelse ”Årets barn- och ungdomsledare”. - Det känns jättekul, det kom lite som en chock, säger han.

– När jag tog över pratade jag enskilt med alla. Vi pratade om mål och varför de spelade i laget. Är de med för att vinna, ha kul eller bara för vara med sina kompisar? Sedan formade jag verksamheten efter deras svar, säger Kevin Labady och fortsätter:

– Jag vill ge dem en fotbollsutbildning som inte kostar flera 1000 kronor varje år. Jag har själv haft Robble Hussein och Osama Klay i Fisksätra IF. I dag är de tränare inom AIKs organisation och jag vill ge de här tjejerna samma möjlighet.

kevinvinnare.jpg

Efter de första träningarna när Kevin var ny fick alla spelare komma med förslag på en övning som de ville ha med på träningarna tillsammans med en motivering.

– Det var det som motiverande dem bäst. De har kommit till en ålder där de har mycket åsikter och på detta sätt ville jag göra dem delaktiga och skapa engagemang. Om de ska vara här är det inte för att någon tvingat dem, utan för att de själva vill.

Läs mer om vår utmärkelse "Årets barn- och ungdomsledare".

KevinLabady2.jpg

Kevin Labady jobbar helt ideellt.

– Vi kommer från ett område där förutsättningarna historiskt inte alltid varit så bra. De pengar som eventuellt kommer in ska gå direkt till lagkassan.

Privat studerar Kevin Labady, som är 21 år, till civilingenjör på KTH (teknisk kemi). Han arbetar även deltid på fritidsgården i Fisksätra.

– Jag är väldigt siffer- och dataorienterad och älskar att gå in och lösa ett problem, Laget blev en utmaning, lite som att rädda ett sjunkande skepp. Tjejerna har svarat med fantastisk energi så de har gjort jobbet åt mig.

Hur har det varit under Coronaåret?

– Det varit tufft, det har inte funnits samma möjligheter att träna. Men det skulle ändå vara uppehåll den värsta tiden när vi inte fick träna tillsammans.

KevinLabady3.jpg

Spelarna i laget tillbringar mycket tid tillsammans utanför idrotten.

– Jag träffar ju många av dem som fritidsledare och det var jobbigt att se hur de tappade i motivation. De är så otroligt positiva, glada och duktiga fotbollsspelare, säger Kevin Labady.

Vid ett tillfälle var det många i laget som tackade nej till en träning på grund av ett prov i skolan. 

– Nästan alla hade det samtidigt eftersom de flesta går i samma skola. Då tänkte jag, vi kör läxhjälp i stället.

– För mig är skolan viktigare än fotbollen. Sedan är det inte alltid lätt att vända sig till någon och få hjälp med läxor. Föräldrarna kanske inte har kunnandet och en lärare har många elever och inte alltid tid. Det har varit svårare att få till detta när det varit tuffare restriktioner, men då har vi kört digitalt ibland.

Berätta om ditt bästa minne som ledare för laget?

– Det var en match som vi förlorade. Det var den bästa matchen. Vi hade gått igenom massor av teori på träningen före matchen. När den startade funkade allt vi gått igenom. Allt det vi hade tränat på hade nått fram. Jag bara satt där. Det var den bästa känslan jag haft.