Hem / Egna nyheter / 2021 / Hallå där Hans-Göran Elo

Hallå där Hans-Göran Elo

Hallå där Hans-Göran Elo, ny i RF-SISU Stockholms styrelse.

Vad lockade dig till styrelsen?

– Jag har gjort väldigt mycket olika saker inom idrotten, allt från att vara elitidrottare, sitta i styrelser till att träna knatte- och elitspelare i ishockey. Jag är även med i disciplinnämnden inom ishockeyn. Att sitta i RF-SISU Stockholms styrelse blir en ny roll och utmaning som är mer övergripande med fokus på hela idrottsrörelsen i Stockholmsdistriktet.

Vad kommer du att fokusera mest på?

– Den viktigaste frågan är tillgången till anläggningar och den stora brist som vi har i Stockholmsregionen i dag. Jag har en vision om att samla nästan alla idrotter på samma anläggning på 50 platser i vårt distrikt. Jag tänker mig anläggningar som påminner om Rosvalla i Nyköping där det finns cirka 50 idrotter på samma plats (länk till Rosvalla).

– Det är viktig att barn och ungdomar får prova olika idrotter. Som det ser ut i dag med få anläggningar i regionen och en lång resväg till vissa, så bidrar det till tidig specialisering. Jag tror också att en anläggning som samlar många idrotter är viktigt för integrationen och en möjlighet för människor från alla samhällsklasser att träffas på samma ställe.

Hans-Göran Elo lyfter även utbildning och folkbildning.

– Jag vet jag hur viktigt det är med välutbildade ledare inom idrotten och där är SISU-verksamheten otroligt viktig. En sak som även kommer bli viktig för idrotten är återstarten efter Corona.

Vad gör du privat?

– Jag jobbade i tio år för spelarföreningen inom ishockeyn (HTF/nuvarande Unionen). Sedan 20 år tillbaka är jag på arbetsgivarsidan  med att de första 11 åren ha ansvar för branschen idrott, nu som förbundsdirektör och vd på Arbetsgivaralliansen. En stor och viktig del av mitt liv var tiden som målvakt för Hammarby och Djurgården i ishockey på 80-talet.

Vad är det bästa med idrotten?

– Att träffa andra och att ha roligt. Det är det absolut viktigaste i kombinationen med att röra på sig. Idrotten gör att man mår bra mentalt och kan sköta skola och jobb på ett bra sätt, men grunden är att ha roligt. Även om du håller på med elitidrott handlar det om det lustfyllda. Har du inte roligt kan du inte prestera.