Hem / Egna nyheter / 2021 / Anläggningsstödet möjliggjorde nya Streetbasketplaner i Haninge

Anläggningsstödet möjliggjorde nya Streetbasketplaner i Haninge

I måndags invigdes två nya streetbasketplaner i Vendelsömalmsgropen. Planerna lockar redan massor med ungdomar från området och möjliggjordes genom Anläggningsstöd från RF-SISU Stockholm.

Basketplanerna ligger granne med en skatepark, en fotbollsplan, tennisbanor och utegym.

– För fem år sedan fanns det bara en ritad basketplan på asfalt med två korta och slitna korgar. Det var då idén föddes, säger Mujgan Winther, kanslist på basketföreningen Haga Haninge.

Basket5.jpg

När Coronapandemin svepte in över världen och Sverige under 2020 tvingades många föreningar och idrotter tänka om och nytt för att bedriva verksamheten utomhus. Haga Haninge var en av föreningarna som inte kunde träna inomhus.

– Vi fick rabatt på basketplanerna genom Svenska Basketbollförbundet och företaget Bergo. Sedan gick kommunen in med pengar. Men utan Anläggningsstödet från RF-SISU Stockholm som finansierade halva bygget hade planerna inte blivit av, säger Mujgan Winther.

Basket6.jpg

Läs mer om hur du kan söka Anläggningsstöd här.

Vendelsömalmsgropen ligger mellan Vendelsö och Brandbergen, som är ett av tio fokusområden i Stockholmsdistriktet för RF-SISU Stockholm. Läs mer om ”områden där idrottsrörelsen ska växa”, här.

Vad betyder de nya planerna för området?

– Jättemycket. Barn och ungdomar spelar hela dagarna. Helt plötsligt syns basketen mycket mer och vi som förening. Vi hoppas även att kunna arrangera två turneringar och ha uppstartsträffen för våra ledare här. Planerna kommer att kunna bokas men kan även såklart användas för spontanidrott, det är bara att komma och spela, säger Mujgan Winther och fortsätter:

– Vi kommer även ha en tjejkväll i veckan. Vi hoppas att många dyker upp.

Basket4.jpg

Markus Thorn som jobbar för RF-SISU Stockholm i området tillsammans med Yamfu Arhin var på plats under invigningen i måndags.

– Det känns bra att stötta Haga Haninge som gör ett viktigt arbete i Brandbergen och kul att planerna redan har blivit så populära. Nu blir Haga Haninge, som har verksamhet i Brandbergen, mer synliga och kan använda planerna som en plattform för att locka fler barn och unga till föreningen, säger han.