Hem / Egna nyheter / 2021 / Victoria Escobar invald i Riksidrottsstyrelsen

Victoria Escobar invald i Riksidrottsstyrelsen

Hallå där Victoria Escobar, från RF-SISU Stockholms styrelse, som i helgen valdes in i Riksidrottsstyrelsen.

Vi börjar med en klassisk idrottsfråga, hur känns det?

– Jag är stolt över att få ett sådant gediget uppdrag och är ödmjuk över vad som väntar. Det känns spännande att komma in i en ny roll i ett nytt lag.

Vad väntar nu? 

– Väldigt mycket jobb. Sedan befinner vi oss i en omställning där vi måste se vilka konsekvenser idrottsrörelsen fått på grund av pandemin. Jag tror inte vi kommer återgå till det normala utan jag tror det blir det ”nya normala” som kommer gälla, där handlar det om hur vi navigerar oss genom det.

– Vi ser att en andel har slutat och att nya idrotter vuxit sig starkare under pandemin. Nu är det viktigt att fånga upp de som slutat med idrotten. Siffror visar också att barn och ungdomar har ökat sin skärmtid under pandemin, där tycker jag att det är viktigt att se vad vi kan lära av det och hur vi kan använda det till något konstruktivt.

Vad blir din viktigaste roll i Riksidrottsstyrelsen?

– Att vara en röst för det som länge kallats för ”idrottssvaga områden” och det som vi på RF-SISU Stockholm kallar för ”områden där idrottsrörelsen ska växa”. Det kommer vara mitt primära fokus eftersom jag tror att det är det kompletterande perspektivet som saknas i dag, säger Victoria Escobar som bor i Norsborg och som har växt upp i Botkyrka.

– Jag har en lång erfarenhet av att ha verkat och bott i de här områdena och ser vilken otrolig potential det finns för idrottsrörelsen att växa i de här områdena. Majoritetsbefolkningen har inte kunnat ta tillvara på potentialen. Nyckeln till att lyckas är att våga ta in mer bredd av bakgrunder för att nå de människor vi inte når i dag. 

Läs mer: Victoria Escobar jobbade tidigare med Projekt Storstad på RF-SISU Stockholm under åren 2017-2018.