Hem / Egna nyheter / 2020 / Vi ställer om! Genomför föreningens viktiga utvecklings- och utbildningsarbete med hjälp av digitala lärgrupper

Vi ställer om! Genomför föreningens viktiga utvecklings- och bildningsarbete med hjälp av digitala lärgrupper

Nu erbjuder vi föreningar möjlighet att jobba digitalt med samtal i digitala lärgrupper.

Lärgruppen är en verksamhetsform för att utvecklas genom att dela med sig av erfarenheter, tankar och ta del av andras. Nu när möjligheterna att ses fysiskt har minskat till följd av pandemin har fler och fler blivit bekväma med att ses digitalt i stället.

Läs mer om digitala lärgrupper här på vår hemsida

 

Vi på RF-SISU Stockholm har skapat färdiga digitala arbetsrum i Google Classroom med filmer, länkar, arbetsuppgifter och samtalsunderlag. Vi kan bjuda in föreningar och grupper till våra olika arbetsrum.

Hur går det till?
Kontakta er idrottskonsulent (länk) så får ni tillgång till ett var våra digitala arbetsrum. Arbetsrummen vänder sig i första hand till föreningsledare och tränare. Arbetsrummen är(länkar till samtliga):

”Den som tar på sig ledarrollen får låna ett användarkonto av oss. Deltagarna ansluter via sitt google-konto (gmail). I arbetsrummet finns allt material och alla uppgifter. Ni ses i valfritt videomöte, exempelvis i Teams, Zoom eller Google Meet. Det senare är enkelt att ansluta till från google-konton” säger Bengt Svensson sakkunnig inom folkbildning på RF-SISU Stockholm.