Hem / Egna nyheter / 2020 / Stort behov av digitala årsmöten - fråga oss om råd

Stort behov av digitala årsmöten - fråga oss om råd

Just nu, med anledningen av Coronaviruset, finns det ett stort behov inom idrottsrörelsen att arrangera årsmöten och andra mötesplatser digitalt. Vi får många frågor om vilka möjligheter som finns. Kontakta oss på RF-SISU Stockholm för råd.

RF-SISU Stockholm kommer hålla Distriktsstämman digitalt den 25 mars. Stockholms Flygsportförbund höll sitt årsmöte digitalt redan i onsdags med lyckat resultat. 

Björn Hårdstedt är ordförande för Stockholms Flygsportförbund:
- Det var med skräckblandad förtjusning som vi startade mötet. Men allt fungerade jättebra och det visar på vilka möjligheter som finns om mötet är väl förberett.
Förbundet testkörde mötet på måndagen.
- Det funkade bra så då bestämde vi oss. Vi skickade ut länkar till de som anmält sig och när vi körde i gång i onsdags var alla uppkopplade. Vi körde via Zoom , när vi skulle ta beslut räckte det med att deltagarna klickade på en ”tumme upp”-knapp. Hade det blivit sluten votering hade det behövts ett mer avancerat program, säger Björn.

Läs hela artikeln om Stockholms Flygsportförbunds årsmöte på deras hemsida 

Den 25 mars ska RF-SISU Stockholm för första gången arrangera Distriktsstämman digitalt.

Vi på RF-SISU Stockholm kommer använda oss av Easymeet, en mer avancerad tjänst för ett årsmöte eller en mötesplats med större antal deltagare. Om det begärs votering så är det möjligt genom denna tjänst.

Ett videochatsystem som erbjuds kostnadsfritt för ideella föreningar är Microsoft Teams.
- Det är ett jättebra system, men om det blir votering behöver man ha en mer avancerad tjänst eller ytterligare en tjänst som bara sköter votering. Det finns såklart andra system förutom dem som vi har nämnt. Man kan själv gå in och söka efter tjänster, eller så kan man kontakta mig eller sin idrottskonsulent så kan vi hjälpa till, säger Lars Samuelsson.

Hitta din idrottskonsulent här
Klicka här för att komma i kontakt med Lars Samuelsson