Hem / Egna nyheter / 2020 / "Som Sveriges största folkrörelse är vi en stor gemensam kraft"

"Som Sveriges största folkrörelse är vi en stor gemensam kraft"

Hallå där Göran Tidström, ordförande för Stockholms Ishockeyförbund ...

På det senaste mötet för ordförandena i Specialdistriktsförbunden, skickade du ett budskap till idrottsrörelsen med anledning av Coronapandemin.
- Som Sveriges största folkrörelse är vi en stor gemensam kraft och kan sända ett tydligt budskap till alla medlemmar under denna pandemi. Det handlar inte bara om när vi som individer och lag utövar vår idrott utan även hur vi själva beter oss i övriga samhället.

Göran Tidström betonar att vi kan vara allt för ensidigt fokuserade på hur vi ska tolka gällande restriktioner, tänja gränserna och maximera vår verksamhet inom dessa. Det bara är vi själva som långsiktigt kan se till att idrottens aktiviteter kan fortsätta, genom att ta ansvar och hålla oss till rekommendationerna i våra egna beteenden.
- Jag som många andra blir bekymrad över beteenden i exempelvis kollektivtrafiken, på restauranger och shopping center. Kan vi inom varje idrottsförening enas om att respektera Folkhälsomyndighetens rekommendationer fullt ut i alla sammanhang och ta ansvar kommer vi att underlätta för både oss själva och hela samhället att snabbare återgå till det normala.

Förutom förtroendeuppdraget som ordförande för Stockholms Ishockeyförbund är Göran Tidström även med i Djurgården Hockeys och Svenska Ishockeyförbundets styrelse.
- Inom ishockeyn har vi mycket fokus på riktlinjerna men vi vill såklart ha utrymme för att fler föreningar ska kunna bedriva verksamheten mer normalt. Men just nu måste vi respektera hur situationen är.
- Vi har protokoll för våra evenemang. Men när det gäller att ta sig till och från arenorna den dagen som det blir publik på matcherna igen, det kan vi inte kontrollera, där är det upp till varje medborgare att ta ansvar, säger Göran Tidström.