Hem / Egna nyheter / 2020 / På sportscamps i sommar får alla barn en möjlighet att hitta en idrott

På sportscamps i sommar får alla barn en möjlighet att hitta en idrott

Just nu pågår Kista SC Sportscamp, det är ett av flera idrottsläger i sommar där RF-SISU Stockholm är med och stöttar.

Under sommaren får 1 300 barn i Farsta, Bromma samt på Norra- och Södra Järva chansen att prova på nya idrotter genom olika idrottsläger.

- Det handlar om att barnen ska få en möjlighet att prova på så många idrotter som möjligt. Många av dem som deltar är inte med i en förening i dag. Men även de som redan har en idrott får chansen att prova på något nytt, säger Anders Älgen Mattsson, idrottskonsulent på RF-SISU Stockholm.

Camperna, som sker i samverkan mellan de olika stadsdelarna, Idrottsförvaltningen och RF-SISU Stockholm, är helt kostnadsfria, Coronaanpassade och möjliggörs av att lokala föreningar är på plats med ledare. 

Just nu pågår alltså Kista SC Sportscamp i Akalla by där flera andra lokala föreningar är på plats.

- Många barn och ungdomar i de områden där vi genomför campsen är inaktiva. De ska få en möjlighet att komma i kontakt med idrottsrörelsen och en kostnad ska inte var ett hinder, säger Anders Älgen Mattsson och fortsätter:

- Vi på RF-SISU Stockholm stöttar genom ledarutveckling där de unga ledarna får en chans att utvecklas i en aktiv miljö.

Senare i sommar arrangeras Bromma sportscamp vecka 28-29 på Stora Mossens IP, i Åkeshovs Simhall och på Björklidens Golfklubb.

Under vecka 32/33 arrangeras Farsta Sportscamp samt Tensta/Hjulsta Idrottscamp som ersätter aktiviteterna som skulle ha genomförts under Järvaveckan.

- Denna Idrottscamp är vi initiativtagare till. Meningen är att detta ska leva vidare genom lokala föreningar i framtiden. I Tensta/Hjulsta har vi samverkan med skolor i området och det betyder mycket, säger Anders Älgen Mattsson och fortsätter:

- En annan del med camperna som är positivt är att de lokala föreningarna träffar varandra och får en insyn i varandras idrotter. Det brukar resultera i att de samverkar mer.

Hur viktigt är föreningslivet för att dessa camper ska fungera?

- Jätteviktigt, utan dem har vi inga idrotter, de gör ett fantastiskt jobb, säger Älgen.