Hem / Egna nyheter / 2020 / Orienteringens egen skattjakt - bra sätt att motionera i Coronatider

Orienteringens egen skattjakt - bra sätt att motionera i Coronatider

En skattjakt utomhus som nästan alla kan delta i, så beskriver Göran Hellgren, projektledare för orienteringens ”Hitta ut” i Stockholmsdistriktet som blivit en stor succé sedan starten för ett år sedan. Dessutom passar det extra bra i Corona-tider.

”Hitta ut” är ett nytt sätt att orientera på. Totalt finns det 139 checkpoints i Stockholm som deltagaren kan upptäcka genom att orientera sig fram i staden.

Kartan finns digital och snart i pappersform, du hittar den här på hittaut.nu.

Vad är det bästa med Hitta ut?

- Du får motion samtidigt som du får uppleva nya platser i Stockholm. Det är kostnadsfritt och personligen gillar jag också känslan av det är en skattjakt, säger Göran Hellgren.

Hur gör man och vilka kan delta?

- I stort sett alla kan delta. Man kan gå, springa, cykla eller till och med ta rullstol till de flesta checkpointsen. Du laddar ner appen ”Hittaut” och registrerar ett konto som är gratis. Där hittar du kartan med alla checkpoints. I slutet av maj kommer det även finns en papperskarta.

Varför är detta en bra aktivitet nu i Coronatider?

- Det är utomhus! Men också att man kan göra det när man vill - och med vem man vill. 

Vad har överraskat dig mest positivt med Hitta ut?

- Att det är människor i blandade åldrar som deltar. Många vuxna tar med sina barn som tycker det är kul med skattjakt. Det är lite som Pokemon GO fast på riktigt.

Lyssna när Göran Hellgren var med i radio för att berätta om ”Hitta ut”  (intervju startar autmatiskt när du klickar på playknappen)