Hem / Egna nyheter / 2020 / Oanvänd asfaltsyta blev tre minitennisbanor

Oanvänd asfaltsyta blev tre minitennisbanor

En oanvänd asfaltsyta i Björklund Hage i Norra Ängby har omvandlats till tre minitennisbanor. Till nästa sommar ska även basketplanen rustas upp. Tanken är att lokala föreningar i framtiden ska finnas på plats regelbundet.

Upprustningen möjliggjordes efter en dialog mellan RF-SISU Stockholm, Bromma Stadsdel, Tennis Stockholm, Stockholms Basketdistriktsförbund och SALK Tennis.

- Tanken är att de lokala föreningarna även ska närvara regelbundet i perioder i Björklunds Hage som även är en 4h gård, för att möta barn, ungdomar och föräldrar och locka dem att prova på aktiviteter även i idrottsföreningarna, säger Anders ”Älgen” Mattsson, idrottskonsulent på RF-SISU Stockholm och initiativtagare.

Banorna stod klara under juli. Under våren 2021 planerar även Bromma Stadsdel att fullfölja planerna på att fräscha upp basketplanen med hjälp av Stockholm Basket och ungdomar från Fritiden i Bromma.

Förhoppningen är att de nya aktivitetsytorna ska hjälpa inaktiva barn och ungdomar till aktivitet och i förlängningen hitta in till föreningsidrotten.

- Att få till fler tennisytor är oerhört betydelsefullt för tennisen och för de barn och unga som bor i närheten av minitennisbanorna. Det handlar om att göra tennis mer tillgängligt för alla som vill prova samt att öka spontanspelet bland barn och unga, säger Mikaela Lecomte Seger, idrottskonsulent för tennisföreningarna på RF-SISU Stockholm och fortsätter:

- En sådan här satsning kan innebära stor skillnad för barn som annars kanske inte skulle haft möjligheten att testa tennis. På sikt kan det innebära att fler barn hittar till närmaste tennishall och kompletterar spontanspelet med organiserad träning.