Hem / Egna nyheter / 2020 / Här är handbollsföreningen som använder skogen som anläggning under Coronapandemin

Här är handbollsföreningen som använder skogen som anläggning under Coronapandemin

Gustavsbergs IF Handboll är en av många föreningar som ställer om sin verksamhet under Coronatiden. Föreningen har ansträngt sig för att hitta roliga och givande övningar som påminner om handboll.

Läs om hur vi på RF-SISU Stockholm stöttar idrottsföreningar i Corona-tider

I Gustavsberg, som ligger i skärgårdskommunen Värmdö, är det nära till både vatten och skog. Det är något som handbollsföreningens lag haft nytta av när man inte längre bedriver verksamhet inomhus.

– Det finns en ny parkourbana som vi använder, en äventyrslekpark, sedan har vi skogen och konstgräsplanen som vi kör en del pass på, säger Magnus Huss som är fystränare inom föreningen och fortsätter:

– Att få till handbollsfys, med social distansering, har varit den stora utmaningen. Tanken från början var att vi skulle ta en paus, men idrotten är bra för många barn och ungdomar att ha kvar när mycket av vardagen har förändrats.

Ibland är det övningar med boll, men huvudsakligen är det övningar utan boll.

– Vi har byggt upp olika banor där spelarna kan träna explosivitet i en handbollslik rörelse.

När spelarna använder boll är det handtvätt före och efter träningen, vissa har handskar.

– Vi har spelat skogshandboll. Där kan man göra mål mellan träden och det finns mycket stora och små hinder i skogen så där blir inte avståndet mellan spelarna något problem. Sedan kör vi stafetter och hinderbanor där de får tävla mot varandra, säger Magnus Huss och avslutar:

– Vi som bor nära skogen ska utnyttja den. Många tycker att det är roligt. Nu får vi hitta det handbollsmässiga så bra som det går. Och någon gång kommer ju det vanliga matcherna komma i gång igen.