Hem / Egna nyheter / 2020 / Hallå där Doris Högne Rydheim, tf ordförande för RF-SISU Stockholm ...

Hallå där Doris Högne Rydheim, tf ordförande för RF-SISU Stockholm ...

Hallå där Doris Högne Rydheim, RF-SISU Stockholms styrelse, som blir tillförordnad ordförande fram till Distriktsidrottsstämman i mars.

Vilka är de prioriterade frågorna just nu för styrelsen?
- Naturligtvis att fortsätta samordna hur Coronapandemin påverkar föreningarna och förbunden. Annars är det framför allt anläggningsfrågan som är vår stora fråga, där handlar det om att fortsätta vårt viktiga påverkansarbete (läs mer här). 
- Sedan är det kul att våra digitala utbildningar, som vi började med i samband med pandemin, har varit så populära. Det är jätteroligt att det gått att genomföra under denna period och att vi nått nya målgrupper. 

Berätta lite om din bakgrund?
- Idrottsmässigt kommer jag från ishockeyn. Tidigare var jag ordförande för Stockholms ishockeyförbund och ledamot i internationella hockeystyrelsen. I dag är jag ordförande för ishockeyns appellationsnämnd, som är en överklagandeinstans.

- När det gäller oss på RF-SISU Stockholm så har jag varit med länge. Jag satt först i SISUs valberedning och efter det tog jag klivet in i styrelsen för att sedan sitta som ledamot i Stockholms Idrottsförbund och SISU Stockholms gemensamma styrelse, det som sedan årsskiftet är RF-SISU Stockholm. Jag är även vice ordförande i valberedningen för Riksidrottsstyrelsen och ledamot i curlingförbundet.

Yrkesmässigt, antar jag att du sitter inne med en del hemligheter?
- Ja, jag har jobbat som avdelningschef på Säpo. Sedan har jag bland annat varit rektor på polishögskolan och överdirektör på kriminalvården. I grunden är jag jurist.

Var kommer ditt engagemang från idrottsrörelsen från?
- Jag är uppvuxen med föräldrar som var ungdomsledare i nykterhetsrörelsen. När jag var liten stoppade mamma och pappa in 50 ungdomar i en buss och campade i Europa på somrarna, på vintern gick bussen till Högfjällshotellet i Sälen. Det var en av de få backarna som fanns i slutet på 60-talet. Så jag har alltid levt tillsammans med en grupp människor i förening.

Vad är det bästa med föreningsidrotten?
- Att du gör något glädjefullt tillsammans med andra och röra på dig. Sedan får du träffa människor från alla grupper, på jobbet träffar du ofta likasinnade. Inom idrottsrörelsen möts alla åldersgrupper och olika människor från samhällets alla hörn, det tycker jag är intressant och spännande.