Hem / Egna nyheter / 2020 / Hallå där Björn Erkus ...

Hallå där Björn Erkus ...

... ny i RF-SISU Stockholms styrelse

Berätta lite om dig själv?
- Jag har en bakgrund inom parasporten där jag varit aktiv på alla nivåer. Jag började simma som sexåring och som 14-åring började jag tävlingssimma i Nacka HI. Jag har inga jättestora meriter själv förutom ett par SM-tecken och deltagande på nordiska mästerskap. När jag slutade simma var jag tränare och vice ordförande i föreningen fram till för två år sedan, säger Björn Erkus och fortsätter:
- Från 2018 har jag en del kommunpolitiska uppdrag. Men jag har känt att jag vill fortsätta bidra med mina kunskaper inom idrotten, så när frågan kom att ingå i styrelsen för RF-SISU Stockholm så tackade jag ja. Privat är jag utbildad statsvetare med en masterexamen i offentlig förvaltning. Just nu jobbar jag som utredare på CSN.

Vad kommer du att bidra med när det gäller din erfarenhet från Parasporten?
- Förhoppningsvis med nya perspektiv och framför allt med fokus på idrottens förändringsarbete Strategi2025 . Jag vill vara ett stöd i arbetet med att fler Specialdistriktsförbund ska vilja och kunna starta upp mer paraverksamhet.
- Jag vill även bidra i anläggningsfrågan. Vi behöver mer idrottsanläggningar, men även de befintliga behöver bli mer tillgängliga för parasportare. Detta är ett arbete som måste göras på många av de befintliga idrottsytor som finns i vårt distrikt i dag.

Vad är det bästa med idrott?
- Förmågan att samla människor och bidra till inkludering och integration. Där kommer parasporten in som en naturlig del. Det finns en vilja inom Idrottssverige att inkludera mer. RF-SISU Stockholm har ju gått i bräschen för detta arbete och därför är det otroligt roligt om vi kan fortsätta på den inslagna vägen. Det är inte minst viktigt just nu, i tider av kris, där man märker vilken skillnad idrottsrörelsen gör.