Hem / Egna nyheter / 2020 / Hallå där Aseffa Hailu ...

Hallå där Aseffa Hailu ...

Hallå där Aseffa Hailu, ny på RF-SISU Stockholm som ska jobba inom satsningen ”Områden där idrottsrörelsen ska växa”. Aseffas fokus kommer vara på Skärholmen/Vårberg och Bredäng/Sätra.

Berätta lite om din bakgrund?

- Jag växte upp i Skärholmenområdet och har varit en del av föreningslivet under hela min uppväxt. Jag har spelat fotboll, handboll men framförallt basket under en lång tid. För tio år sedan grundade jag 127-festivalen . I början var det en sommarfestival med fokus på basket.

- I dag är den mycket större och pågår året runt. De senaste fyra åren har jag varit anställd på stadsdelsförvaltningen för att bara jobba med festivalen. Förutom olika idrotter som barn- och ungdomar kan prova på har vi haft företagsträffar, poesikvällar, dancebattle, aktiekurser och läxhjälp.

Den sammanhållande länken är dock idrotten.

- Det var ju med idrotten allt startade och det är fortfarande den största delen, säger Aseffa.

Vad ser du mest fram emot med att börja jobba hos oss på RF-SISU Stockholm?

-  Målet med satsningen är att vi ska öka andelen som är aktiva inom idrottsrörelsen i de utvalda områdena. Jag kommer arbeta för att få fler barn och ungdomar in i föreningslivet och samtidigt nå ut med idrotter som inte är så etablerade i området. Mycket av prova på-verksamheten kommer ske i samverkan med det lokala föreningslivet, säger Aseffa Hailu och avslutar:

-I mitt jobb vill jag hjälpa föreningarna att utvecklas. Idrotten är ett otroligt verktyg för att utveckla barn och ungdomars fysiska och psykiska hälsa. Därför är det viktigt att nå ut till så många som möjligt så att de får upptäcka allt det fantastiska med idrotten. 

Läs mer om RF-SISU Stockholms satsning "Områden där idrottsrörelsen ska växa".