Hem / Egna nyheter / 2018 / Nyhetsarkiv / Många kom på frukostföreläsningen "Jämställdhet för en framgångsrik idrott"

Många kom på frukostföreläsningen "Jämställdhet för en framgångsrik idrott"

På plats under frukostseminariet var 70 personer från idrottsföreningar, förbund, olika medier och kommuner samt representanter från socialdepartementet

De hade kommit för att lyssna till friidrottaren Moa Hjelmer (se bild ovan), fotbollsspelaren Irma Helin, Johan Stark från Svenska Basketbollförbundet och Niklas Boström från Sveriges Skateaboardförbund.

- För mig är Irma, Moa, Johan (se bild ovan) och Niklas alla hjältar på olika sätt. De visar stort mod och vågar prata om dessa för idrotten livsavgörande frågor. Med tanke på det stora intresset är det tydligt att idrottsrörelsen behöver fortsätta att prata, men främst agera, i kölvattnet av #timeout, säger Henric Hedberg, sakkunnig för jämställdhet på Stockholmsidrotten och fortsätter:

- Många konkreta tips kom fram under föreläsningen. Exempelvis, att vara den man eller kille som säger ifrån i en sexistisk miljö, kan vara svårt den första och kanske den andra gången. Efterföljande gånger blir det sedan en boost för den egna självkänslan att våga säga ifrån.