Hem / Egna nyheter / 2016 / Nu invigs Sollentuna Friidrottshall - ett resultat av regional samverkan

Nu invigs Sollentuna Friidrottshall - ett resultat av regional samverkan

Den 20 november invigdes Sollentuna Friidrottshall. Hallen är ett resultat av regional samverkan i Stockholmsregionen där sex kommuner är med och delar på driftskostnaden och där sex andra är på väg in.

Stockholmsidrotten har genom Idrottslyftets anläggningsstöd bidragit med 1,5 miljoner till den nya anläggningen.

Tillgången till anläggningar och andra idrottsmiljöer är en av de främsta utmaningarna för idrotten i en växande Stockholmsregion.

Sollentuna Friidrottshall är bland annat ett resultat av det arbete som Stockholmsidrotten påbörjade för flera år sedan för att öka den regionala samverkan kring idrottsmiljöerna i ett mycket nära samarbete med Föreningen Storstockholms Kultur- och fritidschefer, FSKF.

– Idrottens infrastruktur är en angelägenhet och utmaning för alla kommuner. När det gäller idrotter med färre antal utövare, ytkrävande idrotter samt anläggningar för större evenemang kan det dock inte lokaliseras i alla kommuner och därför behövs en ökad regional och kommunal samverkan, säger Cinnika Beiming, distriktsidrottschef och fortsätter:

– Det är oerhört glädjande att Sollentuna friidrottshall slår upp portarna i helgen. Vi hoppas att den anläggningen är den första av många idrottsmiljöer i Stockholmsregionen som görs möjlig genom regional samverkan.

Läs mer om Idrottslyftets anläggningsstöd här >>>

Läs mer om anläggningen och om invigningen nu på söndag här >>>