Hem / Egna nyheter / 2015 / Nyhetsarkiv / Drömmen om att träna på vintern verklighet - med hjälp av Idrottslyftets anläggningsstöd

Drömmen om att träna på vintern verklighet - med hjälp av Idrottslyftets anläggningsstöd

Efter flera års arbete är snart slagtunneln för baseboll och softboll i Skarpnäck färdig.

Stockholmsidrottens bidrag genom Idrottslyftets anläggningsstöd har hjälpt Stockholm baseboll och softboll klubb att förverkliga drömmen om att även kunna träna på vintern och samtidigt ge förutsättningar att ta emot fler som vill börja spela.

För att utveckla idrotterna baseboll och softboll är slagtunneln ett välkommet tillskott.

– Det finns inga inomhusanläggningar där vi kan träna vår sport fullt ut på vintern, säger Yvonne Claesson, ordförande i Stockholms Baseboll och Softbollklubb som byggt slagtunneln.

– I gymnastiksalar kan man kasta och träna kondition men inte det som är stor del av sporten, att slå.

Totalt har bygget kostat cirka 2 miljoner kronor. Genom Idrottslyftets anläggningsstöd har man fått 750 000 kronor.

Den större delen av slagtunneln är byggd av medlemmarna själva.

– Våra spelare och ledare har lagt ner mycket tid och gjort större delen av arbetsinsatsen. Det hade kostat för mycket att hyra in någon, säger Yvonne Claesson.

Slagtunneln kommer ge unika möjligheter inte bara för Stockholm baseboll utan även för de två andra föreningarna, Söder softboll och Enskede baseboll, som tränar på Skarpnäcksfältet.

– För klubben innebär det att vi kan ta emot fler eftersom vi har mer träningsutrymmen. Det kommer också betyda att vi får en helt annan spelarutveckling på alla nivåer då vi kan utöva idrotten året runt, säger Yvonne Claesson och fortsätter:

Skarpnäcksfältet under utomhussäsongen. Nu kan man även träna inomhus.

–Tankar finns även att vi i framtiden har möjlighet att starta upp annan verksamhet på eftermiddagar och kanske inleda samarbeten med exempelvis gymnasieskolor. Den slagtunneln som vi har finns det ingen motsvarande av i Sverige. Det kommer säkert göra att även andra föreningar och landslagen i baseboll och softboll kan använda anläggningen i syfte att driva utvecklingen inom Svensk baseboll och softboll vidare säger Yvonne Claesson.