Hem / Utbildning/folkbildning / Sök aktuella utbildningar

Idrottsforum 2022: Åldersanpassad träning för åldern 11-14 år


Åldersanpassad fysisk träning (ÅFT) handlar om att välja rätt träningsmetod och träningsform vid rätt tidpunkt.

I åldern 11–14 år kommer många in i puberteten och som tränare kan det vara utmanande att erbjuda en träning som passar alla när den biologiska mognaden ser olika ut.

Den här utbildningen ska ge dig som tränare bättre kunskap om allsidig och åldersanpassad idrott för unga aktiva 11–14 år. 

Träning som bygger på barns och ungdomars behov och förutsättningar ger bättre hälsa och utveckling. En kombination av allsidig, lekfull och åldersanpassad träning minskar också risken för skador.  

Du få även en bonusföreläsning som ger dig ökad kunskap om träning för unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, som till exempel ADHD och autism.

Utbildningen ingår i Norrbottens Idrottsforum 2022
Här kan du läsa mer om idrottsforum, som i år erbjuder fyra olika utbildningsspår. Vi rivstartar med en inspirationsföreläsning med rallystjärnan Tina Thörner. Sen fortsätter du dagen i den utbildning du har valt. 

Frågor
Elenor Larsson, utbildningsadministratör, This is a mailto link

_ _ _ _ _

Kallelse kommer skickas till den e-post du uppger i anmälan. 

Om du drabbas av tekniska problem vid anmälan, skicka namn, organisation, fullständigt personnummer, arrangemangets namn och datum till This is a mailto link.

_ _ _ _ _