Hem / Bidrag och stöd / Coronapandemin / Så jobbar RF-SISU Norrbotten i coronatider

Stöd att få från RF-SISU Norrbotten


RF-SISU Norrbotten jobbar på som vanligt, fast i annorlunda former. Här nedan får du svar på hur läget ser ut just nu och vilka insatser vi gör för att vara ett bra stöd för idrottsföreningar och förbund i Norrbotten. 

Vi rekommenderar också starkt att du följer Riksidrottsförbundets information om coronaviruset och hur det påverkar idrottsrörelsen. Sidan uppdateras löpande.

Till coronainformation på rf.se

Hitta svar på vanliga frågor

Hur kommer jag i kontakt med RF-SISU Norrbottens medarbetare nu när kontoret är stängt för besökare?

För att bidra till att minska risken för smittspridning arbetar RF-SISU Norrbottens medarbetare hemifrån tills vidare. Arbetet fortsätter som vanligt, men fysiska möten med föreningar och förbund ersätts av digitala. 

Vi finns såklart också tillgängliga via e-post och telefon. Tveka inte att höra av dig till oss. 

Här hittar du kontaktuppgifter till RF-SISU Norrbottens medarbetare.

Visa svar

Hur påverkas RF-SISU Norrbottens utbildningsutbud?

För att minska risken för smittspridning erbjuder vi utbildningar digitalt. Vid fysiska träffar gör vi alltid en riskbedömning och säkerställer att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Du hittar aktuella utbildningar i vår sökmotor.

Just nu arbetar vi med att planera för höstens utbildningar. Har du önskemål om någon särskild utbildning, kontakta gärna vår kursansvarige Åsa Christensen.

Visa svar

Vad kan vi få hjälp med av RF-SISU Norrbottens idrottskonsulenter under pandemin?

Våra idrottskonsulenter arbetar på som vanligt. Vi erbjuder samma stöd och hjälp som alltid, men i anpassad form.

Vi genomför föreningsbesök digitalt, där vi till exempel pratar utbildnings- och utvecklingsfrågor eller informerar om vilka ekonomiska stöd som finns att söka. 

Vid digitala möten kan deltagararna medverka i mötet hemifrån vid sin egen dator, platta eller telefon.

Kontakta RF-SISU Norrbottens medarbetare

Visa svar

Vad gör RF-SISU Norrbotten för att stötta idrottsföreningarna i den här svåra situationen?

RF-SISU Norrbotten vill vara ett stöd för länets idrottsföreningar och förbund. Vi följer utvecklingen noga och lägger löpande ut information på vår webb och på RF-SISU Norrbottens facebooksida. Aktuell information skickas också ut i RF-SISU Norrbottens nyhetsbrev som du kan prenumerera på här.

Om vi inte själva har informationen, så hjälper vi er att hitta var den finns, exempelvis på Riksidrottsförbundets webb där du hittar senaste nytt och svar på vanliga frågor som idrottsföreningar ställer. Vi rekommenderar starkt att du och din förening följer RF:s information. 

RF-SISU Norrbotten för en dialog med idrottsföreningar i länet om hur coronakrisen påverkar vardagen, både verksamhetsmässigt och ekonomiskt. Parallellt för vi en dialog med kommunerna om vilka åtgärder som behövs för att mildra krisens effekter för föreningarna.

Vi arbetar också för att erbjuda idrottsföreningar och förbund stöttning i hur digital teknik kan användas för exempelvis styrelsemöten, föräldraträffar, möten och utbildningar med aktiva med mera. Våga ta klivet och bli digitala. Hör med våra idrottskonsulenter om hur ni kommer igång.

Visa svar

Finns det något stöd att söka för kostnader som uppstår när föreningen anpassar träningar efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer?

Ja, det går att söka stöd från RF-SISU Norrbotten som är kopplad till omställningskostnader.

Här kan du läsa mer om stödet.

Visa svar

Vad händer med årsstämmor?

Många undrar om det går att skjuta upp en förenings årsmöte eller vad som krävs för att genomföra ett årsmöte digitalt. På Rikidrottsförbundets webb hittar du en hittar du vägledande svar och info om hur du genomför ett årsmöte digitalt. 

Visa svar

Har ni tips på hur vi kan genomföra digitala möten och utbildningar i föreningen?

I kristider är det kanske viktigare än någonsin att hålla en tät och nära kontakt med föreningens medlemmar, även om mötet inte kan ske fysiskt. Föreningen vinner på att hålla ihop verksamheten, informera om läget och förbereda för den verksamhet som ska igång när krisen är över. I osäkra tider kan idrottsföreningen vara en fast och trygg punkt för många.

Med digitala hjälpmedel finns det goda möjligheter att genomföra interna föreningsträffar. Det kan vara styrelsemöten, föräldraträffar, utbildningar och träffar med klubbens aktiva barn och unga. Ta chansen att att prata om kost, hur man är en bra kompis eller låt barnen få vara med att påverka hur de kommande träningarna ska se ut.

Våga ta steget och testa digitala möten i föreningens verksamhet. Se det som en möjlighet att hitta nya och moderna arbetssätt som kan innebära ett ”lyft”, inte bara nu under krisen utan även framöver.

Här hittar du vårt utbud av digitala utbildningar

Sammanställning av verktyg för digitala möten och utbildningar

Checklista för bättre digitala möten, utbildningar och livesändningar

Hör med våra idrottskonsulenter om du och din förening behöver stöd för att komma igång med digitala möten eller utbildngnar.

Visa svar

Vår förening har verksamhet för asylsökande och nyanlända. För att kunna fortsätta träna under coronakrisen behöver vi ändra vårt sätt att träna. Finns det medel att söka för de extrakostnader som uppstår i samband med det?

Ja, det finns stöd att söka från RF-SISU Norrbotten för verksamhet som riktar sig till nyanlända och asylsökande.

Här kan du läsa mer om RF-SISU Norrbottens stöd

Visa svar

Var hittar jag information om corona och Covid-19 på andra språk?

RF-SISU Norrbotten har samlat information om coronaviruset och Covid-19 på flera språk här. Dela gärna - du och din förening kan hjälpa till att sprida livsviktig information till de som har svårt att ta till sig information på svenska.

Här hittar du informationen om coronaviruset och Covid-19 på flera språk

Visa svar