Nattidrott Luleå

Projektet Nattidrott erbjuder unga mellan 12-20 år ett aktivt häng och lockande aktiviteter på fredag- och lördagkvällar i bostadsområdet Porsön i Luleå.

Nattidrott i Porsöhallen är tänkt att bli en samlingspunkt för ungdomar på Porsön - ett alternativ till att hänga på stan. Mellan klockan 20 och midnatt på fredagar och lördagar välkomnas unga att prova på idrotter, delta i mini-turneringar, titta på uppvisningar,  ta del av olika kulturupplevelser och pyssla. Allt är gratis och leds av duktiga, välutbildade ledare från föreningar och organisationer.

Projektet vill nå även de som vanligtvis inte idrottar. På Porsön bor det många utlandsfödda och väldigt få unga tjejer i området idrottar idag. Porsön dras också med ett gammalt rykte om att vara oroligt. Genom att under trygga former låta ungdomarna prova på och möta olika idrotter och aktiviteter ska det bli en väg in till idrottsföreningarnas verksamhet.

Förhoppningen är att många unga ska lockas till Nattidrotten och vilja bli en #PorsöNightFighter. Tanken är att Nattidrott ska bidra till ett förstärkt organiserat föreningsliv på Porsön och att människor ska känna sig både stolta över och trygg med att bo på Porsön.

Projektet drivs av RF-SISU Norrbotten och finansieras av Riksidrottsförbundet och Luleå Kommun. 

Följ Nattidrott

 Vi lägger ut information om allt spännande som händer i Nattidrott på sociala medier.

Följ Nattidrott på Facebook          Följ Nattidrott på Instagram