Hem / Vi arbetar med / Aktuella projekt och satsni... / Idrottens dag / Idrottens dag - för skolor i Piteå

Idrottens dag för skolor i Piteå

Fredag den 30 september 2022 bjuds skolor (årskurs F-6) som är med i Rörelsesatsning i skolan in till en gemensam Idrottens dag i Piteå Energi Arena. Skolorna har också möjlighet att anordna en egen Idrottens dag. Idrottsföreningar är varmt välkomna att medverka och visa upp sin verksamhet.

Nu har din skola chansen att vara med på Idrottens dag - en av årets viktigaste dagar där vi tillsammans står upp för barns rätt till idrott och hälsa. Kom till Piteå Energi Arena eller arrangera en egen Idrottens dag på din skola.

Varför ska ni vara med på Idrottens dag?

I filmen från Idrottens dag 2021 får du höra vad skolan, idrottsföreningarna och barnen tycker om Idrottens dag och varför just din skola och idrottsförening ska välja att vara med. 

Idrottens dag i Piteå Energi Arena

Vad kan ni förvänta er?
Idrottens Dag i Piteå Energi Arena blir en festlig dag fylld av rörelseglädje. Här finns idrottsföreningar på plats och ger barnen möjlighet att prova på olika aktiviteter. Idrottens dag bygger broar mellan skolan, barnen och föreningarna och ger barnen möjlighet att hitta en aktivitet de gillar. Skolans besök ska vara i minst 120 minuter.

Datum: Fredag den 30 september 2022

Tid: Idrottens dag är öppen mellan 08:30-15:00

Plats: Piteå Energi Arena

Anmäl din skola senast den 16 juni 2022:
För att kunna planera Idrottens dag behöver vi veta vilka skolor som vill vara med på Idrottens dag i Piteå Energi Arena.

1. Kontakta RF-SISU Norrbottens idrottskonsulent Krister Andersson, för mer information och diskussion om samverkan.

2. Bekräfta din skolas deltagande genom att anmäla er i denna anmälningslänk senast den 16 juni 2022.

Förutsättningar för att vara med:

  • I samråd med RF-SISU Norrbotten kommer anmälda skolor överens om om tidpunkt för besöket, som bör vara i minst 120 minuter.
  • Skolorna ansvarar själva för barnens transport till och från Piteå Energi Arena samt eventuellt behov av lunch.
  • Skolorna ser till att pedagoger följer med barnen till och under Idrottens dag.
  • RF-SISU Norrbotten kan komma att behöva begränsa antalet deltagare. Om din skola inte får plats finns möjlighet för er att att arrangera en egen Idrottens dag.

Arrangera en egen Idrottens dag i din skola

Har din skola inte möjlighet att komma till Piteå Energi Arena? Då kan ni arrangera en egen Idrottens dag på hemmaplan, med inspiration och stöd av RF-SISU Norrbotten.

Erbjudande: arrangera en Idrottens dag på din skola

Inbjudan idrottsföreningar i Piteå 

Idrottens dag, fredag den 30 september, ska bli en manifestation för alla barns rätt till idrott och rörelse. Du och din förening är inbjuden att vara med och visa vilka möjligheter som finns i er förening. Ni bidrar med rörelseglädje och kunskap om er idrott och underlättar för barnen att hitta en rolig aktivitet som de vill fortsätta med.

Idrottsföreningar i Piteå som vill vara med på Idrottens dag ska anmäla sitt intresse till Anne Meriläinen, idrottskonsulent hos RF-SISU Norrbotten. Vi kommer att bjuda in till informations- och utbildningsträffar, där vi tillsammans utbyter idéer och formar en inspirerande, modern och välkomnande Idrottens dag för skolbarnen i Piteå.

Vilka står bakom Idrottens dag?

Riksidrottsförbundet är huvudarrangör, tillsammans med RF-SISU Norrbotten. Initiativet är en del av EU-projektet European Week of Sports, vars mål är att få hela Europa i rörelse. Sammanlagt deltar minst 28 länder med olika evenemang.